Bloembollenhandel tussen NL en Zuid-Amerika stevig in het zadel

Tholen - In de internationale bloembollenwereld is Zuid Amerika belangrijk. In landen als Chili en Colombia worden grote aantallen geproduceerd, waarop de bollen voor een belangrijk gedeelte gekocht, getransporteerd, opgeslagen, geprepareerd, gedistribueerd en vaak ook nog opgekweekt worden door Nederlandse bedrijven.


Mark Woertman van Denkers bv, Léontine Crisson, landbouwattaché in Argentinië, Chili, Paraguay en Uruguay en Veronika Paessler van Van den Bos Flowerbulbs, waar het gezelschap te gast was.

Niet verwonderlijk, dus, dat klanten en belanghebbenden vorige week van heinde en verre afkwamen op de Dutch Lily Days. Een bijzondere gast was Léontine Crisson, landbouwattaché in Argentinië, Chili, Paraguay en Uruguay. Op uitnodiging van Denkers bv, een van werelds grootste transporteurs in de internationale bollenhandel, was zij in Nederland om zich nader te laten informeren.


José de Silva is een grote klant van v/d Bos uit Argentinië. Veronika Paessler, landbouwattaché Léontine Crisson en Jan Ruts, vertegenwoordiger van Van de Bos in Zuid-Amerika.

Leontine: "Wij kunnen helpen met accreditatie in Chili. Ik ga regelmatig naar Chili, waar ik o.a. met Denkers praat over de bloembollen handel. Denkers zit vanaf 2014 in Chili en heeft een belangrijk aandeel in de bloembollen import en export vanuit Chili. Samen met verschillende andere producenten en logistieke bedrijven wordt voortdurend hard gewerkt de kwaliteit van de producten in de keten zo optimaal mogelijke te houden."

Het contact met de landbouwattaché is tot stand gekomen dankzij een bezoek dat Mark Woertman onlangs bracht aan de ambassade in Chili. De contacten zijn aangeknoopt vanuit een gedeeld belang: wanneer de ambassade de handel zoveel mogelijk kan faciliteren en allerlei denkbare handelsbelemmeringen kan wegnemen, zijn immers beide partijen happy.

Vrijdag a.s. vindt de 15e Latin America Business Dialogue plaats in Den Haag. Achterliggend idee is het Nederlandse MKB beter bekend te maken met de markt in Latijns Amerika. Meer informatie over deze middag vindt u hier.


Voor meer informatie:
Denkers BV
Mark Woertman
Nieuwland Parc 508
2952 DG Alblasserdam
T: 0031 (0)78 8907222
F: 0031 (0)78 8907233
E: mark@denkersbv.nl
www.denkersbv.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018