Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe CAO gespecialiseerde detailhandel in bloemen en planten in de maak

Na een lang traject heeft VBW, mede namens CVAH (branchevereniging voor o.a. de ambulante bloemisten) met AVV (Alternatief Voor Vakbond) een onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe, 2-jarige CAO, gesloten. Het CAO-platform en bestuur van VBW hebben inmiddels ingestemd met dit onderhandelaarsakkoord. AVV legt met ingang van 7 mei het akkoord voor aan alle medewerkers in de branche, die hierover digitaal hun stem kunnen uitbrengen. Na 2 weken zal blijken of het onderhandelaarsakkoord zal worden omgezet in een CAO-akkoord.



Inhoud afspraken
In de nieuwe CAO zijn er een aantal belangrijke afspraken voor de toekomst gemaakt, gebaseerd op twee uitgangspunten: de branche moet voldoende perspectief en nieuw elan bieden, tegelijkertijd moet de nieuwe CAO voor werkgevers ook betaalbaar zijn. Dit hebben we bereikt middels een aantal groepen van afspraken:
  • Salarisgebouw en beloningsontwikkeling
  • Toeslagen
  • Overige zaken
De hoofdpunten worden hier nader uitgewerkt.

bron: VBW
Publicatiedatum: