Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dümmen Orange presenteert nieuwe plug

Dümmen Orange presenteert Basewell, een plug waarin uitgangsmateriaal zonder substraat aan telers geleverd kan worden.



Naar eigen zeggen brengt de plug voor de teler diverse voordelen met zich mee:
  • Vereenvoudiging van processen: dit concept maakt het voor de teler mogelijk het materiaal rechtstreeks bij de productielocatie te bestellen, waardoor de doorlooptijd van de bestelling wordt verkort en de flexibiliteit van de teeltplanning wordt gemaximaliseerd.
  • Optimalisering van de ruimte: De teler ontvangt een product dat rechtstreeks in de eindpot kan worden opgepot, waardoor meer teeltrondes kunnen worden voltooid. Ook kan dure productieruimte een meer winstgevende nieuwe bestemming krijgen in de vorm van de teelt van het eindproduct.
  • Arbeidsbesparing: Basewell is in twee versies verkrijgbaar: in strips en in afzonderlijke cellen die passen in geautomatiseerde steekmethodes. De stekken in afzonderlijke cellen zijn ook geschikt voor niet-geautomatiseerde bewerking, waarbij werknemers deze snel met de hand in de eindpot kunnen planten.
De Basewell technologie is in Noord-Amerika getest, o.a. door Costa Farms (North Carolina). De eerste indrukken van L.J. Contillo, Vice President Costa Farms, zijn goed: “Wij hebben Basewell getest bij onze SunStanding Quick Turn stekken en we zetten nu proeven op om nog meer rassen te testen.”

California Spring Trials
Basewell zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn in Noord-Amerika, maar de bedoeling is dit later uit te gaan breiden naar andere regio's. De plug zal op de California Spring Trials (CAST) officieel gepresenteerd worden. Tijdens het evenement is Dümmen Orange te bezoeken in San Luis Obispo, Californië op de Edna Valley Vineyard.


Voor meer informatie:
Dümmen Orange
www.dummenorange.com
Publicatiedatum: