VS: Nederlandse ambassadeur bezoekt bloemenkweker in Virginia

De Nederlandse ambassadeur in de VS, Henne Schuwer, heeft onlangs een bezoek gebracht aan kwekerij Battlefield Farms, in Orange County, Virginia. "De tendens hier in jullie land is om het glas altijd halfvol te zien," sprak hij zijn toehoorders, te midden van de tulpen en viooltjes toe. "In Europa begint een gesprek over probleemoplossing te vaak met redenen waarom iets niet kan worden gedaan."

Schuwer was twee dagen in Orange County, een reis speciaal gewijd aan de historische band die het gebied met Nederland heeft. Een receptie en een rondleiding door Battlefield Farms stond ook op het programma. Dit bedrijf verkoopt een- en meerjarige bloemen en kerststerren aan winkels in de Mid-Atlantische regio.

Tijdens zijn welkomstwoord zei de oprichter en CEO van het bedrijf, de in Nederland geboren Gerrit ‘Jerry’ van Hoven, vertelde hoe hij in 1971 naar de VS kwam en in 1990 het bedrijf begon. De kwekerij is nu uitgegroeid tot 36 hectare, waarvan het grootste gedeelte onder glas. 

Volgens Schuwer is Van Hoven een van de vele Nederlandse immigranten, die de waarden en het onderwijs die ze in Nederland ontvingen, hebben gebruikt om in de VS succesvolle bedrijven te creëren. Deze bedrijven hebben bijna 750.000 in dienst, aldus de ambassadeur.

Lees meer op The Free Lance-Star (Rob Hedelt)

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018