Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eigenaar ontvangt duurzaam certificaat uit handen van wethouder

Vijftienjarig bestaand 't Bloemenschuurtje verder onder naam Bloemendag bij Evelien

Bloemenspeciaalzaak 't Bloemenschuurtje in Stellendam vierde vrijdag 23 maart niet alleenhaar vijftien jarig bestaan. Naast de bekendmaking van de nieuwe naam van de winkel, nam de eigenaresse Evelien van Sluis het duurzaamheidscertificaat Barometer Duurzame Bloemist in ontvangst van de wethouder duurzaamheid en innovatie Arend-Jan van der Vlugt van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Verandering op het gebied van duurzaamheid is noodzakelijk, volgens de eigenaresse Evelien van Sluis. "Over vijf tot tien jaar zullen veel meer ondernemers duurzaam ondernemen. Maar wil je als ondernemer dan achteraan lopen of juist vooraan staan?"

Ook op Europees niveau is duurzaamheid een punt van aandacht, volgens de ondernemer, die zich op zowel de particuliere als zakelijke markt richt. "We kunnen niet op dezelfde voet verder gaan. Alle beetjes helpen en ik wil, dat
eventuele kleinkinderen normaal op de aarde kunnen leven."
 


Verantwoord ondernemen
De inkoop van duurzamer gekweekte bloemen is ruim dertig procent, waardoor Bloemendag bij Evelien op de status zilver uitkwam op de Barometer. De bloemenzaak, gespecialiseerd in rouw- en bruidswerk, boet met verantwoord inkopen niet in op kwaliteit. "Door ook in te kopen bij een andere groothandel hebben we mooie, aparte bloemen in ons assortiment met een duurzaam keurmerk", aldus Evelien.

Dat is niet het enige voordeel van verduurzamen, volgens de eigenaresse. "Ik zie het bijvoorbeeld aan het einde van het jaar op de energierekening. Alle verlichting is nu LED. Hoogstwaarschijnlijk hebben we de kosten er binnen een jaar uit." Daarnaast heeft de eigenaresse minder lasten voor afval door afvalscheiding.

Voor meer informatie:
Bloemendag bij Evelien
Voorstraat 12
3251 BD Stellendam
www.bloemendag.com
 
Publicatiedatum: