Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oproep (klein) glas: ga aan de slag met de nul-lozing

Bent u teler van gewassen en producten in de vollegrond en heeft u daarnaast ondersteunend glas op uw bedrijf? Dan geldt sinds 1 januari 2018 dat u vanuit deze kas geen water meer mag lozen op oppervlaktewater, riool of bodem wanneer u in de kas gewasbeschermingsmiddelen of bepaalde reinigingsmiddelen gebruikt. Zelfs wanneer dat maar 1x per jaar is.



Het doel hiervan is te voorkomen dat gewasbeschermingsmiddelen in het oppervlaktewater terecht komen. Dit is ook voor u belangrijk om het huidige middelenpakket voor u als teler beschikbaar te houden.

In het Activiteitenbesluit is vastgelegd dat u vanaf 1 januari het te lozen restwater vanuit de kas eerst moet zuiveren voordat u dit water loost. Als u overgaat op maximale recirculatie of geen gebruik maakt van gewasbeschermingsmiddelen (definitie zie verderop), kunt u deze restwaterstroom beperken of zelfs helemaal voorkomen. In het najaar van 2017 hebben LTO Noord, ZLTO, LLTB en LTO Glaskracht Nederland u hierover op verschillende manieren geïnformeerd, o.a. via nieuwsbrieven en bijeenkomsten.

Heeft u al actie ondernomen om te zorgen dat u aan de zuiveringsplicht of aan de eisen van nul-lozing voldoet? U moet dat zelf aantonen bij controles! LTO kan u hier bij helpen - voor meer informatie en het stappenplan Nul-lozing klikt u HIER.

bron: LTO bomen en vaste planten
Publicatiedatum: