Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

The Amazing Flowers of Victoria stimuleert Thaise bloemenexport

Thaise telers weten hoe ze een goede snijorchidee moeten kweken, maar de export is nog steeds een uitdaging, vertelt Nicolas van het exportbedrijf The Amazing Flowers of Victoria. Hij exporteert al jaren landbouw- en industriële machines vanuit Azië en gebruikt nu zijn ervaring om snijorchideeën, lotussen en waterlelies vanuit Thailand te exporteren. Hij ziet een veelbelovende, snel stijgende vraag naar deze producten.



Lokale markt
De meeste bloemen in Thailand worden vooral voor de lokale markt gekweekt. "De vraag is hoog, dus hoeven ze niet te exporteren. Ik meen dat van de totale productie in Thailand maar 20% wordt geëxporteerd, de rest gaat naar de lokale markt. Thailand exporteert overigens al meer dan 100 jaar producten, maar ze zijn hier nooit sterk in geweest."

Koersverandering
Nicolas merkte dat er qua bloemen in Azië veel gedaan kon worden op het gebied van export. In combinatie met zijn liefde voor bloemen maakte dit dat hij van koers veranderde na ongeveer 15 jaar export van landbouw- en industriële machines vanuit China. Hij besprak zijn ideeën met orchideeënkwekers en werd geadviseerd eerst meer kennis op te doen over de kwekerijen, bloemkenmerken en -variëteiten. Toen hij dit had gedaan en financieel klaar was, richtte hij in 2017 zijn exportbedrijf The Amazing Flowers of Victoria op.



Export
Nicolas werkt momenteel met meer dan 20 leveranciers, van wie 80% in Thailand en 20% in Azië is gevestigd. 100% van hun bloemen wordt geëxporteerd naar landen als de VS, Canada, India, Zwitserland, Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk. Door veranderingen in het land, ervaring en het aantal leveranciers kan The Amazing Flowers in korte tijd grote volumes leveren. "Het transport in Thailand is aan het verbeteren en we kunnen nu binnen drie dagen de bloemen bij onze klanten afleveren," zegt hij.

Stijgende vraag
En de export stijgt. "Sinds de oprichting van The Amazing Flowers of Victoria krijgen we dagelijks 20 tot 30 offertes van hotels en groothandelaren voor de snijorchideeën alleen al via Facebook. We hebben zojuist een website gelanceerd, dus we verwachten in de toekomst nog meer te ontvangen." Volgens Nicolas komt de grote vraag vooral voort uit het feit dat snijorchideeën niet in veel andere landen verkrijgbaar zijn. "Er is jaarrond een grote vraag naar tulpen en rozen, maar sinds 10 jaar is er ook veel vraag naar allerlei soorten orchideeën. Snijorchideeën zijn echter lastig te vinden." Nicolas ontvangt veel aanvragen uit de VS en Europa.

Voor meer informatie:
The Amazing Flowers of Victoria
Nicolas Scal
nico@theamazingflowersofvictoria.com
www.theamazingflowersofvictoria.com

Publicatiedatum: