Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Benefits of Nature organiseert bijeenkomt over residu vrij telen

Op dinsdag 13 februari jl. vond het eerste Meet & Focus Event plaats, een exclusieve bijeenkomst voor leden van Benefits of Nature. Op bezoek bij veredelingsbedrijf Florensis in Hendrik Ido Ambacht stond het thema ‘residuen in de sierteelt’ in het bijzonder centraal. Tijdens een avondvullend programma vonden vier pitches van leden plaats en maakte gastspreker Ines van Marrewijk van Groen Agro Control haar opwachting. Bovendien werden de aanwezigen rondgeleid bij Florensis, 'founding father' van het eerste uur van Benefits of Nature.



Zonder residu

Gezamenlijk motto binnen Benefits of Nature is ‘verduurzamen’, maar als aanvullend thema was gekozen voor ‘residuen in de sierteelt’. Ines van Marrewijk van Groen Agro Control stond in dat kader stil bij alternatieve teeltmethoden zonder residu. Hiermee kan de inzet of in ieder geval de hoogte van de concentratie van gewasbescherming worden voorkomen. De vier pitches werden verzorgd door Ferdinand ten Kate (Ferander Bamboefietsen), Arno van de Kant (Nsure), Karolien Tesselaar (KARO Projecten) en Theo Straathof (Micothon).

Benefits of Nature nodigt haar leden voor dinsdag 5 juni opnieuw uit. Dan zal een ‘green tour’ plaatsvinden door het Circulair Paviljoen van ABN AMRO in Amsterdam.

Een videoverslag van de bijeenkomst vindt u hier.


Benefits of Nature
Klappolder 130
2665 LP Bleiswijk
Postbus 158
T +31 (0)6 48512804
info@benefitsofnature.eu
www.benefitsofnature.eu
Publicatiedatum: