Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Distributie door Fleurizon International:

Ranonkelveredelaar verdrievoudigt productie voor uitbreiding in Europa

Als je aan ranonkel denkt, denk je waarschijnlijk aan een plant met groen blad en gele enkele bloemen. Maar nu heeft een Duitse veredelaar jaren geïnvesteerd in het kweken van nieuwe variëteiten met nieuwe blad- en bloemkleuren. Daarnaast bloeien ze sneller dan veel gewone ranonkelvariëteiten. In 2017 leverde de Amerikaanse distributeur Fleurizon de eerste jonge planten van deze nieuwe ranonkelvariëteiten aan Duitse kwekers en raakte al snel uitverkocht. Voor dit jaar verdrievoudigt de Duitse ranonkelveredelaar de productie van jonge planten en samen met Fleurizon willen ze graag de markten uitbreiden naar Nederland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.


Frank de Greef van Fleurizon die de ranonkel vasthoudt.

Yoko Sun
De naam van deze nieuwe ranonkellijn is Yoko Sun. De serie bestaat uit 10 variëteiten die verschillen in bladkleur, bloemkleur en bloemtype. Frank de Greef van Fleurizon: "Meestal is de ranonkel een plant met groen blad met een enkele gele bloem. Deze ranonkellijn bestaat echter uit variëteiten met lichtgroene bladeren, donkergroene bladeren, zwartachtige bladeren, gele enkele bloemen, dubbele bloemen, oranje, witte bloemen, etc. Het is echt iets anders, iets wat we vóór deze serie nog niet eerder bij ranonkels hebben gezien."

Naast de verschillende kleurencombinaties is een ander belangrijk kenmerk van deze variëteit het feit dat deze eerder tot bloei komt dan gewone ranonkelplanten: ongeveer twee tot drie weken. "Wanneer ze in een kas worden gekweekt, kunnen ze eind februari/begin maart worden afgewerkt."



Verdrievoudigde productie
Vorig jaar begon Fleurizon de eerste variëteiten van de Yoko Sun aan Duitse kwekers te leveren. "We hebben alle jonge planten verkocht die onze Duitse veredelaar produceerde: zo’n 60.000." De reacties waren zeer positief en de veredelaar en De Greef besloten dan ook de productie dit jaar te verhogen. Voor 2018 zullen ze ongeveer 200.000 jonge planten beschikbaar hebben voor Duitse kwekers maar ook naar markten en kwekers in de rest van Europa.

Voor meer informatie
Fleurizon International
Frank de Greef
Email: frank@fleurizon.com
www.fleurizon.com
Publicatiedatum: