Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IPM Essen stampensvol

Tholen - We wachten de cijfertjes nog maar even af, maar in lijn met de booming business die de verkoop van bloemen en planten de laatste jaren is, kraakt de IPM Essen in zijn voegen. Er lijken weinige tot geen meters beschikbaar te zijn in de toch royale opzet en er wordt driftig gebouwd om volgend jaar bedrijven niet achteraf in tenten te laten bivakkeren. Een glimmende nieuwe entrance en een tweetal mooi gerenoveerde hallen zijn al af. Verder, zo weet de doorgewinterde bezoeker, is het zaak op tijd van huis te gaan, omdat de omgeving een groot verkeersinfarct is en je met een beetje pech de auto alleen nog in een weiland kwijt kunt.

Maar op de beurs is alles spic en span. Eens een beurs voor boomkwekers - jawel, maar nu door de veredelaars, snijbloemenjongens en techbedrijven verbannen naar de achterste hallen - doet een bedrijf of 1600 en afkomstig uit enkele tientallen landen er alles aan zichzelf in de kijker te spelen. Later op deze plek een uitgebreid (foto)verslag. Hieronder vast een klein voorproefje:


Robert en Jan Jaap Uittenbogaard, die eerder deze week op de AIPH in de categorie Cutflowers tot winnaar werden uitgeroepen.


Team van KP Holland, dat enkele noviteiten presenteert: een nieuwe spathiphyllum, de oranje kalanchoƫ Rosalina en de roze curcuma Siam.


Cees Bronkhorst en Ronald Lamers. Ronald heeft zijn bedrijf sinds kort omgedoopt tot Sierteelt Sales en Cees is er sinds begin dit jaar bij om e.e.a. verder uit te bouwen.


Florensis pakt groots uit op de beurs. De MixMasters banners hangen overal en ook de stand is moeilijk over het hoofd te zien.

Meer informatie over de IPM Essen vindt u hier.