Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Succesvol start tulpenseizoen in Amsterdam, Antwerpen en Berlijn

Tulpendag internationaal gevierd

Met een reusachtige pluktuin vol tulpen op de Dam in Amsterdam is zaterdag 20 januari 2018 een nieuw snijtulpenseizoen van start gegaan. Tienduizenden mensen stonden in de rij om gratis een bosje tulpen te plukken. Ook België beleefde dit jaar voor het eerst de Nationale Tulpendag met een pluktuin op het Koningin Astridplein in Antwerpen. In Duitsland is het nieuwe seizoen gevierd met een tulpenfietstour door Berlijn. Arjan Smit, voorzitter van Tulpen Promotie Nederland: “Wij zijn als collectief van Nederlandse tulpenkwekers bijzonder trots dat dit jaar onze buurlanden Tulpendag met ons mee vieren.”


 
Tulpen uit Amsterdam
Speciale gast op de Dam was actrice Anneke Sluiters, hoofdrolspeelster uit de romantische film Tulipina. Nadat Sluiters de nieuwe dvd van Tulipani presenteerde, opende zij de pluktuin samen met Lisa Smit, Tulpenmeisje 2018 en Arjan Smit, voorzitter van Tulpen Promotie Nederland (TPN). Het massaal aanwezige publiek plukte daarna naar hartenlust tulpen in de tuin die dit jaar in het teken stond van ‘Romantiek’. Arjan Smit: “Het is geweldig om te zien dat Tulpendag in amper zeven jaar is uitgegroeid tot een dag waar het hele vak naar uit kijkt en actief op inspeelt. Bloemisten, tuincentra en supermarkten hangen bijvoorbeeld feestelijke tulpenvlaggetjes in de winkel, organiseren workshops en zetten de tulp centraal op sociale media.”



Grensverleggend
Behalve in Nederland vierden ook België en Duitsland de start van een nieuw tulpenseizoen. In navolging van de Nederlandse tulpenbroeiers legden ook Vlaamse kwekers een pluktuin aan op het Koningin Astridplein in Antwerpen, pal voor het centrale treinstation. Tv-presentatrice Tiany Kiriloff opende om 13.00 uur de tuin. Het massaal aanwezige publiek plukte vervolgens ondanks de regen vrolijk een bosje tulpen voor thuis. Duitsland vierde Tulpendag in Berlijn met een mobiel tulpentuintje dat door de stad heen fietste.


 
Sinds 2012 legt TPN op de derde zaterdag van januari een reusachtige pluktuin aan op de Dam in Amsterdam om Nederland (en de rest van de wereld) te attenderen op de start van een nieuw snijtulpenseizoen. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van alle tulpenbroeiers in Nederland, A&P Flowers, Mantel VOF, H&M Flowers BV, Hobaho en de tulpenveredelaars Hybris, Remarkable Tulips en Vertuco. Zij worden gesteund door vele vrijwilligers en organisaties als Varga Beemster Transport, De Wit Transport, Van Straalen De Vries Transport, Royal Floraholland, Bloemenbureau Holland, gemeente Amsterdam, NBTC Holland Marketing, Noordwijk Marketing, NOVASOL en Keukenhof (geopend van 22 maart tot en met 13 mei 2018).

bron: Keukenhof

Publicatiedatum: