Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Royal Flora Holland

Vervolg experiment Vandaag voor Morgen start in september

Royal FloraHolland start in september 2018 een vervolg experiment Vandaag voor Morgen. Het eerste experiment is in 2017 succesvol afgerond. Samen met een betrokken groep kwekers en klanten wordt dit vervolg experiment voorbereid, gebruikmakend van opgedane ervaringen en inzichten.



"We hebben besloten het vervolg van Vandaag voor Morgen pas te starten na de piekperiode. De komende maanden geven we namelijk prioriteit aan het realiseren van probleemloze dagelijkse logistieke dienstverlening. Alle benodigde kennis en capaciteit zetten we daarop in en is dus niet beschikbaar voor een gelijktijdig experiment."

Juiste plek, juiste tijd
Bij Vandaag voor Morgen worden de producten vandaag aan het einde van de ochtend geveild op de veilingklok, waarna ze de volgende ochtend vroeg afgeleverd worden bij de klanten. Gegarandeerd op de juiste plek op het juiste tijdstip. De producten die dan 's morgens geveild zijn, worden 's middags geoogst, gesorteerd en verpakt en 's avonds/'s nachts naar de veiling vervoerd. Daar worden ze 's morgens voor 6.00 uur bij de klanten afgeleverd. Dagverse producten, just-in-time geleverd.

Ketenvoordelen
"Het scheiden van het transactiemoment en de logistieke afhandeling levert logistieke ketenvoordelen op die ten gunste moeten komen van zowel kwekers en klanten als van Royal FloraHolland. In het eerste experiment in 2017 is het principe technisch getest. In het experiment dat in september start, zullen diverse productgroepen op zowel Aalsmeer als Naaldwijk 's morgens vroeg afgeleverd kunnen worden."

Bron: Royal FloraHolland
Publicatiedatum: