Denemarken: Beter kerstcactusseizoen voor Rosa Danica

"We zitten op schema en ons schlumbergeras zal waarschijnlijk voor Kerst uitverkocht zijn," zegt Torben Ryg, verkoopmanager bij Rosa Danica. Door enkele veranderingen in de productievolumes van de 9 cm en 12 cm potmaten is dit jaar een beter seizoen dan vorig jaar voor deze Deense potrozenkweker, die van oktober tot kerst 'schlumbergera kerstcactussen' in Europa levert.9 cm: meer een kortingsproduct
Dit jaar besloot Rosa Danica de productie van hun 9 cm potten te verlagen. "Vorig jaar hebben we wat kweekverbeteringen doorgevoerd om de plantenkwaliteit te verbeteren, maar jammer genoeg waren de prijzen lager dan voorspeld, met name voor de 9 cm potten." Volgens Ryg is deze maat het afgelopen jaar meer een kortingsproduct geworden. Daarom hebben ze de 9 cm productie met ongeveer twee derde teruggebracht. "De markt vraagt om een groot aantal van deze producten tegen lagere prijzen, dat kunnen wij niet bieden vanwege onze inspanningen in het kweekproces om de door ons gewenste kwaliteit te behalen. Maar we hebben nog steeds klanten die deze kwaliteit willen en daarom produceren we dit jaar de 9 cm schlumbergeras vooral voor hen."

Meer 12 cm
Daarnaast hebben ze de productie van hun 12 cm schlumbergeras verhoogd. "Deze maat is nog geen kortingsproduct. We ontvangen nog steeds redelijk goede prijzen voor deze maten en gezien de reeds ontvangen bestellingen hebben we besloten om de productie met ongeveer 10 procent te verhogen."
Beter seizoen
Door deze aanpassingen heeft Rosa Danica een beter seizoen dan vorig jaar. "Vorig jaar daalde de verkoop drastisch in december en hadden we na de kerstperiode nog wat planten over die we dus in januari moesten verkopen. Dit jaar zien we echter nog steeds de gewenste vraag, we zitten op schema en we zullen waarschijnlijk voor kerst uitverkocht zijn."


Torben Ryg tijdens Royal FloraHolland.

2018 - The 1 Rose
Het belangrijkste gewas van Rosa Danica is de potroos. De laatste jaren zijn ze bezig geweest met de vernieuwing van hun assortiment en in 2018 zullen ze een nieuwe variëteit op de markt brengen; ‘The 1 Rose’. Ze zijn momenteel de roos aan het testen en de eerste exemplaren trokken de aandacht van veel bezoekers tijdens de beurzen die ze de tweede helft van dit jaar bezochten. "Tijdens de FlowersExpo in Moskou in september, won deze variëteit de Visitors Choice prijs en vorige maand waren bezoekers van FloraHolland ook onder de indruk." The 1 Rose is een levende snijroos met wortels die 4 tot 6 weken bloeit. In 2018 zal het commercieel op de markt worden gebracht en Ryg heeft hoge verwachtingen voor deze variëteit.

Voor meer infiormatie:
Rosa Danica
Torben Ryg
Email: tr@rosa-danica.dk
www.rosa-danica.dkPublicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018