Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Phalaenopsis teelt van Wooning Orchids chemicaliënvrij"

Ongeveer een jaar geleden is bij Wooning Orchids een start gemaakt met de zoektocht naar het chemicaliënvrij telen van Phalaenopsis. De inzet van biologische melassen kwam al snel naar voren tijdens deze zoektocht, stoffen die voor een natuurlijk evenwicht zorgen in de kas en de plant weerbaar maakt. "Het ontdekken van de rietsuikermelasse draagt bij aan een sterke Phalaenopsis teelt van een sterke Phalaenopsis, die bij ons vandaag de dag dan ook geheel chemicaliënvrij verloopt."



Door het gebruik van rietsuikermelasse merkt Mart Zuijderwijk, teeltspecialist bij Wooning Orchids, dat het natuurlijk evenwicht nu op het niveau is waar al die tijd naar gestreefd is. “Ik heb er een jaar over gedaan om zo ver te komen, maar zelfs de potwormen zijn nu zo onder controle dat wij er geen probleem meer aan ondervinden. Er komen geen chemicaliën meer aan te pas en daar zijn we natuurlijk super trots op," aldus Mart. Een flinke vooruitgang als de situatie wordt vergeleken met een aantal jaar geleden toen het gebruik van chemicaliën nog onontkoombaar was.

“Wij streven er uiteindelijk naar zo snel mogelijk emissieloos te telen, ook al ligt de wettelijke deadline ergens in 2027. De investeringen voor de waterzuivering die we het afgelopen jaar hebben gedaan, levert ons een enorme voorsprong op in het hergebruik van drainwater. Dit zijn allemaal stappen die daar aan bijdragen. Het water willen wij uiteindelijk voor 100% hergebruiken. Hiermee willen wij het milieu gewoon niet meer belasten,” aldus Mart.


Voor meer informatie:
Wooning Orchids
Johan van Velden
Anthuriumweg 4
2665 KV Bleiswijk
T: (0031) (0)10-5293333
M: 0620610115
E: jvanvelden@wooningorchids.com
www.wooningorchids.com
Publicatiedatum: