Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Leo Ammerlaan, Van der Lugt en Grow Group

Grote fusie in opkweek aanstaande

Drie Nederlandse plantenkwekers maken met ingang van vandaag bekend dat zij het voornemen hebben te fuseren per 1 januari 2018. Het gaat om plantenkwekerij Leo Ammerlaan, plantenkwekerij Van der Lugt (beide uit Bleiswijk / Berkel & Rodenrijs) en de Grow Group (uit Naaldwijk met vestigingen in Bergschenhoek, Baarlo en Kessel). De drie worden daarmee één van de grootste marktpartijen in Nederland met een gezamenlijk kasoppervlak van circa 55 hectare. Samen is er zéér veel expertise in de opkweek van groenten- en sierteeltplanten, in binnen- én buitenland. De combinatie presenteert zich onder de groepsnaam Plantise en is klaar voor de toekomst.

De afgelopen maanden is samen onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en er is bij de drie directies vertrouwen gegroeid en enthousiasme ontstaan over de kansen bij een vergaand samenwerkingsverband met voor ieder gelijkwaardig zeggenschap.

Kansrijke samenwerking
De drie partijen werken de komende maanden aan een volledige fusie op basis van gelijkwaardigheid. "Alleen vanuit volledig commitment aan elkaar willen we uitgroeien tot een krachtige partij in de branche", verklaren ze. "De fusieonderneming zal beter kunnen inspelen op marktontwikkelingen, benodigde expertise, kennisdeling en hogere kwaliteitsnormen vanuit een efficiënte schaalgrootte, scherpere inkoop en met ambities voor verdergaande internationalisering en ontplooiingskansen voor medewerkers."

"Zo wordt een stevige basis voor groei gelegd, die de volledige instemming heeft van de directies, aandeelhouders en aan hen én aan de medewerkers nieuwe kansen biedt, ook als de vertrouwde omgeving na soms meer dan 100 jaar familiebedrijvigheid straks gaat veranderen."

Verdere invulling
In de komende maanden wordt er verder invulling gegeven aan de voorgenomen fusie en wordt deze in detail uitgewerkt met stafmedewerkers, MR/OR, banken en fiscus. "Slagvaardigheid, geleidelijkheid én zorgvuldigheid zijn daarbij belangrijke vertrekpunten."

Voor dit traject is Jos Stoit vrijgemaakt als fusiedirecteur. Hij blijft daarnaast voor een beperkt aantal uren ook algemeen directeur bij Van der Lugt.

Publicatiedatum: 7-9-2017

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren