Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'What a Wonderful World'

Deense kroonprinses Mary doopt nieuwe Roses Forever variëteit

Vorige week heeft de Deense kroonprinses Mary het Odense Flower Festival geopend. Tijdens deze opening heeft ze ook de nieuwe botanische rozenvariëteit van Roses Forever gedoopt, genaamd ‘What a Wonderful World'.

De prinses, die zelf een prachtige bloemenjurk droeg, prees en feliciteerde teler Rosa Eskelund uitgebreid met de nieuwe rozenvariëteit.


Foto: Jens Poulsen

“Het is voor ons een grote eer dat de prinses onze nieuwe rozenvariëteit doopt", liet teler Rosa Eskelund weten. "Het is goede marketing en daarnaast zijn we hier in Denemarken allemaal dol op onze prinses!" 

De nieuwe roos is in het geheim ontwikkeld op hun land in Nordfyn, dichtbij Odense. Rosa had zelf de leiding over het groeiproces. De dag voordat de bloemen werden gedoopt, ging ze naar het land om de rozen te plukken. "Ik was behoorlijk zenuwachtig toen ik aankwam, want ik weet dat herten de rozen ook graag eten. Wat als zij ze allemaal op hadden gegeten?! Sommige rozen waren inderdaad opgegeten, maar gelukkig waren er nog vele in perfecte staat."



Roses Forever en prinses Mary lijken een klik te hebben, want het is niet de eerste keer dat ze elkaar tegen komen. Twee maanden geleden heeft Mary een ander bloemenfestival geopend, de Copenhagen CPH Garden. Hier heeft ze toen de Roses Forever variëteit 'CPH Garden in Bloom' gedoopt. Eerder, in 2012, heeft de prinses ook al de miniroos ‘Princess of Infinity’ gedoopt. “Deze variëteit wordt nu over de hele wereld geteeld". 



'What a Wonderful World' is dit jaar het thema van het Odense Blomster Flower Festival. Vandaar ook de naam van de roos. De roos zal vanaf november 2017 beperkt beschikbaar zijn.

Voor een vergunning om de rozen te telen of voor meer informatie over de rozen van Roses Forever, neem contact op met teler Rosa Eskelund: re@roses-forever.com.

Voor meer informatie:
www.roses-forever.com
Publicatiedatum: