Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rozenvermeerderaar Plantec Ecuador:

Zuid-Amerika: “Liever mutaties dan nieuwe rassen”

Nieuwe rassen of mutaties van bestaande rassen? Ecuadoraanse en Colombiaanse telers lijken voor dat eerste te gaan. Volgens Aviram Krell van rozenvermeerderaar Plantec Ecuador, doen de mutaties van Explorer en Mondial het heel goed in de Zuid-Amerikaanse markt.

Plantec vertegenwoordigt vijf veredelaars in Zuid-Amerika: Kordes Roses, Interplant, Fazari Roseplants, Delbard Pepinieres en Grandiflora.

Royal Explorer
Royal Explorer is een nieuwe, lichtere mutatie van Explorer, een variëteit van Interplant Roses. Volgens Krell is er veel interesse voor deze mutatie op de Ecuadoraanse markt door het succes van de moeder, Explorer. "Explorer is de belangrijkste rode roos geworden in Ecuador nadat de Russische markt het koos om zijn lange vaasleven, het volledige opengaan, de kleur en de buitengewone vorm. De Europese markt heeft de Russische markt gevolgd, waardoor de vraag naar Explorer de afgelopen jaren aanzienlijk steeg. Tijdens het meest recente Valentijnsseizoen kreeg Explorer de beste prijzen voor een rode roos op de Amerikaanse markt, ongeveer 20 cent meer per stengel in vergelijking met een Freedom stengel. Doordit succes vragen markten om grote hoeveelheden Royal Explorer, alhoewel de hoeveelheden beperkt zijn door kleine hoeveelheden onderstam."
 

Royal Explorer®

Pink Mondial
Plantec ziet vergelijkbare resultaten voor Pink Mondial, een mutatie van Mondial, een variëteit van Kordes Roses. "Het werd in 2016 geïntroduceerd en is in alle markten heel goed ontvangen. De meeste bloemen voor deze zomer zijn uitverkocht ondanks de voorbereidingen gedurende het hele voorgaande jaar. Telers in Ecuador en Colombia planten dit jaar meer Pink Mondial om aan de vraag te kunnen voldoen. Net als Mondial is deze amandelroze roos tijdens vrachtvervoer nauwelijks aan schade onderhevig, gaat het volledig open en heeft het een lang vaasleven. Er bevinden zich nog twee mutaties van Mondial in verschillende fases van het selectieproces. Ook zijn er nieuwe proeven in Pink Mondial gaande,” volgens Krell.

 
Pink Mondial®

Wat is de reden voor dit succes?
"Wij denken dat het ongewone succes van deze twee variëteiten te wijten is aan de voorkeur van telers voor bekende variëteiten en mutaties. Dit geeft telers meer vertrouwen in hun investeringen in plaats van het planten van een nieuwe, onbeproefde, onbekende variëteit. Dat is een te groot risico voor ze en de huidige markt begunstigt degenen die voorzichtig zijn."

Voor meer informatie
PlanTec Ecuador
Aviram Krell
Email: public-relations@plantecuador.com
www.plantecuador.com


Publicatiedatum: