Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
wetgeving Rusland en andere Eurasion Economic Union landen per 1 juli 2017 ingrijpend gewijzigd

Wie heeft er last van nieuwe, strengere fytosanitaire eisen Rusland?

Op 1 juli j.l. hebben de landen die verenigd zijn in de Eurasian Economic Union, zijnde de Russische Federatie, Belarus, Kazachstan, Armenië en Kirgizië, hun fytosanitaire regelgeving gewijzigd en daarmee op één lijn gebracht. Het komt er op neer dat voor genoemde landen snijbloemen niet alleen vrij moeten zijn van diverse ziekten en plagen, zoals trips, wittevlieg en japanse roest (chrysanten), maar dat de bloemen ook afkomstig moeten zijn uit een gebied of regio dat vrij is van japanse roest.

Dit gaat verder dan alleen de eis dat het bedrijf vrij is van japanse roest en zal gezien de Nederlandse omstandigheden lastig te verklaren zijn. Dit betekent dat de KCB in veel gevallen geen fytosanitair certificaat kan afgeven met de bijschrijving dat de bloemen uit een gebied komen waar geen japanse roest voorkomt.

De VGB hoort graag van u of u bij export naar Belarus, Kazachstan, Armenië of Kirgizië tegen de eis van bovenstaande verklaring/bijschrijving op het fyto-certicaat bent aangelopen of dat u signalen krijgt van importeurs dat een dergelijke bijschrijving niet nodig is. Hiervoor kan men contact opnemen met Manon Velthuis, mvelthuis@vgb.nl of 0297 380202.

bron: VGB

Publicatiedatum: