Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS (CA): Monterey County helpt voormalige bloementelers omschakelen naar marihuana

Verschillende bloementelers in Californië, die kopje onder zijn gegaan door toedoen van goedkope import vanuit Zuid-Amerika, schakelen nu met behulp van lokale autoriteiten in Monterey County over op marihuana.

De Amerikaanse regering heeft honderden miljoenen dollars besteed aan de subsidiëring van de bloemensector in Colombia. Dit wordt ook gedaan vanuit het idee daarmee de cocaïneproductie in het land tegen te gaan. Als gevolg hiervan zijn verschillende Amerikaanse bloementelers echter uit de markt gedrongen en nu probeert de staat Californië hen op een creatieve manier te helpen.

Monterey County maakt het mogelijk aan te vangen met de marihuanaproductie, bijvoorbeeld door het uitgeven van een verordening die stelt dat er alleen cannabis geteeld kan worden in bestaande kassen op oude tuinbouwgrond. Volgens advocaat Aaron Johns doet Monterey County twee dingen: oude kassen nieuw leven inblazen en voorkomen dat er overal nieuwe cannabisteeltbedrijven als paddenstoelen uit de grond schieten.

Bekijk het complete artikel op NPR.
Publicatiedatum: