Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groen dak voor Brits hoofdkantoor Google

Het nieuwe Britse hoofdkantoor van Google naast station King’s Cross in Londen krijgt een landschapspark van 8,5 duizend m² op het dak.



Groen bouwen
De 7.000 Londense werknemers van zoekmachinebedrijf Google hebben iets om naar uit te kijken: een nieuwe groene werkplek midden in de stad. De bouw van het 11-verdiepingen tellende gebouw, bestaande uit meer dan 1 miljoen vierkante meter, begint in 2018. Het ontwerp is van de Engelse Heatherwick Studio en het Deense Bjarke Ingels Group (BIG). Het gebouw wordt opgetrokken uit duurzame materialen en is het eerste bouwproject van Google buiten de Verenigde Staten.



1 miljard dollar
Volgens insiders kost het hele complex maar liefst 1 miljard dollar, maar daarmee zet de zoekmachine-gigant wel iets bijzonders neer. Binnen zitten alle voorzieningen die je zou verwachten, zoals cafés en vergaderzalen maar ook een 25 meter lang zwembad. Verder zijn er massagezalen, diverse sportfaciliteiten en een auditorium. Helemaal van deze tijd is een gigantisch groen dak, dat een tuin van 300 meter zal herbergen vol wilde bloemen en bosplanten. De computernerds kunnen ook wat aan hun conditie doen, want het park bevat een 200 meter lange hardloopbaan.



bronnen: cgconcept.be, theverge.com, heatherwick.com

beeld: Google. tekst: 247Green
Publicatiedatum: