Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wijzigingen voor export naar Japan

Japan heeft wijzigingen voor export naar Japan doorgevoerd. In haar wijzigingen zijn ziekten, landen en producten uit de wetgeving verwijderd en er zijn ziekten, landen en producten aan de wetgeving toegevoegd.

Het is van belang dat producenten en exporteurs voor het komend teeltseizoen rekening houden met deze veranderingen. In relatie tot de herkomst, voor bepaalde ziekten en plagen is de eis dat het productieperceel op basis van bemonstering vrij bevonden moet zijn van bepaalde nematoden.

Als producent zit de grootste verandering in het bemonsteren op nematoden
Het gaat om waardplanten van Meloidogyne fallax en Meloidogyne chitwoodi. Voor deze nematoden is de Japanse eis dat er geteeld moet zijn op een perceel waarvan bekend is dat de nematode niet voorkomt of is uitgeroeid. Naast het bemonsteren van de percelen, moeten ook de ondergrondse delen van de planten onderzocht worden, als uw productie bestemd is voor export naar Japan. Daarnaast is het belangrijk dat u partijaangifte doet bij de teeltaangifte van Naktuinbouw.

Als exporteur koopt u plantmateriaal in dat geschikt is voor export naar Japan
Geschikte bedrijven worden door Naktuinbouw geregistreerd en bijgehouden. Daarnaast zal bij export een wortelmonster van de waardplanten genomen worden en getoetst worden op Meloidogyne fallax en Meloidogyne chitwoodi.

Zie voor meer informatie het bericht op de site van LTO Vakgroep Bomen en vaste planten
Publicatiedatum: