Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bloemenaroma’s zijn de nieuwe trend in bier

Eén van de laatste trends in bier is het mengen van een verscheidenheid aan bloemen in het brouwsel tijdens de fermentatie. Dit resulteert in frisse, lichte, aardse smaken.

Hop, een van de hoofdingrediënten van bier (samen met mout, water en gist), is zelf een bloem en wel de bloesem van de Humulus lupulusplant. Met hop wordt ook een smaak toegevoegd en wel een bittere. Maar het is nu zomer op het noordelijk halfrond en Moeder natuur biedt een overvloed aan niet-hop bloemen. Bloemen die vele brouwerijen wereldwijd ontdekt hebben en gebruiken om vooral seizoens- en streekgebonden bieren te produceren.

Hier zijn zeven voorbeelden.
Publicatiedatum: