Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Start experiment ‘Vandaag voor Morgen’ van Het Nieuwe Veilen

Royal FloraHolland experimenteert vanaf 8 juni 2017 met het systeem voor ‘Vandaag voor Morgen’. Hierdoor kunnen klanten vandaag via de veilingklok inkopen en morgen vóór 06.00 uur geleverd krijgen. Dagverse producten just-in-time geleverd!

Het Vandaag voor Morgen-veilen wordt al langer door de sector gevraagd en heette tot voor kort 'aftuin veilen'. Het grote voordeel van deze veilwijze bóven de huidige, dagelijkse veiling op alle locaties van Royal FloraHolland, is de loskoppeling van het transactiemoment en de logistieke aflevering.



Door de transactie te laten plaatsvinden vóórdat de kweker geoogst heeft, weet hij al vroeg welke klanten op welke locaties zijn producten gekocht hebben. De producten kunnen dan 's avonds en 's nachts direct naar de juiste locaties vervoerd worden, wat op veel manieren logistieke (keten)kostenefficiency met zich mee brengt.

Hoe werkt het experiment?
Wat er voor nodig is om Vandaag voor Morgen te laten werken - van het moment van veilen tot en met het afleveren bij de klant de volgende ochtend vroeg? Dát gaat Royal FloraHolland testen. In Aalsmeer start een eerste experiment met een Vandaag voor Morgen-klok bij troschrysanten jaarrond. Na een technische systeemtest in april, gaan we nu de praktijktest uitvoeren. De eerste veiling vindt plaats op 8 juni 2017 en de testperiode duurt maximaal tien aaneengesloten veildagen. Het is een live test met een beperkt aantal kwekers en klanten met circa 50 stapelwagens en/of 250 transacties per veildag.

Planning
Na afloop van het experiment evalueren we de resultaten met de betrokken deelnemers en toetsen we of we aan de behoeften hebben voldaan. In de loop van 2017 volgen meer experimenten met uitbreiding van onder meer het aantal deelnemers, productgroepen en/of locaties. Of en hoe snel we uitbreiden, hangt af van de evaluatie van de eerste resultaten. Wanneer de experimenten succesvol zijn, is het doel om Vandaag voor Morgen vanaf januari 2018 als marktinstrument van Royal FloraHolland te kunnen aanbieden aan de sector.
Meer informatie?

Klik hier voor meer informatie

Publicatiedatum: