Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Manfred Robert, Liriope Factory:

"Afzet leliegras groeit jaarlijks met 20 procent"

De liriope, oftewel leliegras, is geen onbekende op de vensterbank, maar de laatste jaren, waarin steeds meer soorten specifiek voor landscaping op de markt zijn gekomen, neemt de vraag pas echt toen. Deze ontwikkeling begon zo’n zes jaar geleden in de VS en ongeveer drie jaar geleden in Europa. "Op beide continenten zien we een jaarlijkse vraagtoename van ongeveer 20 procent," zegt Manfred Robert, Sales Manager van de Liriope Factory in de VS.


Manfred Robert tijdens de IPM Essen.

Buitengebruik
Het leliegras was vroeger een plant die louter in de huiskamer geplaatst werd, vertelt Robert. In de loop der jaren zijn er nieuwe, verbeterde soorten op de markt gekomen die ook buiten kunnen worden geplant. "Nu is het een winterharde, droogtebestendige plant die bloemen produceert en een goede onkruidbestrijder is."

Weinig onderhoud
Volgens Robert draagt het feit dat de plant weinig onderhoud behoeft bij aan de populariteit ervan. En niet alleen bij eindgebruikers, ook bij kwekers. "Het is een rendabele plant omdat het geen speciale ondergrond of verzorging nodig heeft. Na ontvangst van de stekken moet de kweker ze in kleine potten planten, waardoor ze hun wortels en bladeren kunnen ontwikkelen. Daarna moeten ze naar grotere potten worden verplant en duurt het ongeveer 10 maanden voor ze leverbaar zijn."

Populaire variëteiten
De belangrijkste markten voor Liriope Factory zijn de VS en Europa. In de VS worden er jaarrond stekken verkocht en is de bestverkochte soort de Variegated, "een winterharde soort met mooie bloemen en bladeren." In Europa worden onbeworteld stek verkocht in april, mei en juni en is de Monroe White de meest populaire variëteit. Deze soort heeft groene en witte bloemen.

Liriope Factory
Litriope Factory produceert het uitgangsmateriaal in Louisiana (VS) op een luttele 125 hectare vollegrond. Ze hebben er ongeveer twee miljoen moederplanten staan en halen een totale productie van 50 miljoen stekken per jaar.

Voor meer informatie
Liriope Factory
Manfred Robert
Email: mrobert@liriopefactory.com
www.liriopefactory.com

Publicatiedatum: