Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lily League prolongeert tijdens Dutch Lily Days 2017

Door de positieve reacties uit het lelievak op het initiatief Lily League in 2016 krijgt deze in 2017 een vervolg. De reacties en de vele inzendingen voor de hitparade van de lelie-top 50 geeft de markt nieuwe inzichten in de populariteit van de leliesoorten. Tijdens de Dutch Lily Days van 2017 organiseert Onings Holland de tweede editie van de Lily League.

"We kiezen ervoor om de formule van de Lily League te prolongeren. Het enthousiasme in reacties zelfs voordat de Dutch Lily Days startten verraste ons. De bezoekers vinden het leuk om hun kennis van de markt te meten aan het gemiddelde van alle reacties. Uiteindelijk krijgt iedereen vrij snel na het sluiten van de lijnen op 13 juni al inzicht in de top 50 van meest gewaardeerde leliesoorten ter wereld via de website en een lelieposter", aldus Evert van Zanten, directeur van initiatiefnemer Onings Holland.



Het opnieuw onder de aandacht brengen van de lelie door middel van de Lily League lijkt te slagen. Inzenders krijgen voorafgaand aan de Dutch Lily Days al de mogelijkheid om hun top 10 samen te stellen. Bewust is gekozen om tijdens deze lelie vierdaagse de inzendingen definitief te maken. Van Zanten hierover: "We weten dat veel inzenders van de Lily League meedoen op basis van de kennis die zij over de markt hebben en de soorten noemen die zij zelf ook adviseren. Door bij een of meerdere deelnemers aan de Dutch Lily Days van 6 tot en met 9 juni een kijkje in de kas te nemen, willen we hen laten zien welke kansrijke noviteiten en bestaande soorten er ook zijn. Die inspiratie kan tot nieuwe inzichten én nieuwe keuzes en adviezen leiden."


Bart Siemerink, directeur Keukenhof, bracht in 2016 de eerste stem uit

Deelname
Tijdens de Dutch Lily Days zijn in de kas van Onings tablets aanwezig waarop bezoekers heel eenvoudig hun eigen top-10 kunnen opgeven. Dit kan van 6 tot en met 13 juni ook online via www.lilyleague.com. De lelies met de meeste stemmen worden na het sluiten van de lijnen bekendgemaakt. Dan onthult de jury ook de bezoeker die de top-10 het beste heeft ingeschat. Voor de winnaar is er een gratis vliegticket naar de Dutch Lily Days 2018 of een reischeque van maar liefst 1.000 euro beschikbaar. Van de vijftig meest populaire rassen ook in 2017 een poster gemaakt, die aan elke deelnemer wordt toegezonden.

Meer informatie is te vinden op de website www.lilyleague.com

 
Publicatiedatum: