Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mix Abir + Collis effectief in bestrijding meeldauw

Uit een nieuwe meeldauwproef in gerbera blijkt dat de combinatie Abir + Collis effectief is in de bestrijding van meeldauw. Dat laat Basf, die de proef uitvoerde, weten.

Bij Botany in Horst werden planten kunstmatig met meeldauw geïnfecteerd. Een deel van de partij werd vervolgens behandeld met Abir + Collis, een ander deel met het middel Rocket. Vervolgens werd gekeken in hoeverre een eerste en vervolgens een tweede behandeling effect resulteerden.



Na 2 toepassingen in (pot) gerbera is de werking hoger dan 80%. Met Rocket bleef dit percentage steken op 75%. Naar eigen zeggen een goed resultaat bij een hoge meeldauwdruk in onbehandeld.

Abir (actieve stof bupirimaat) is een middel met een specifieke werking tegen meeldauw. Collis heeft een breder werkingsspectrum, want naast meeldauw worden ook Sclerotinia en Botrytis bestreden.

Klik hier voor de nieuwsbrief van BASF

Publicatiedatum: