Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stappenplan om energieneutraal te worden

Tholen - Samen staat de glastuinbouwsector voor een flinke uitdaging. In 2040 wil de glastuinbouw klimaatneutraal zijn en het getekende Convenant Energietransitie Glastuinbouw beschrijft een stellig tussentijds doel voor 2030. Dat lijkt nog ver weg, maar hiervoor moeten nu al stappen gezet worden.

GroenPlan van AgroEnergy geeft inzage in een CO2-reductiestappenplan waarmee men de eigen ecologische voetafdruk kan begrijpen en optimaliseren. Het kijkt een aantal jaar terug naar de impact van reeds gezette stappen, kijkt vooruit naar de gevolgen van de beoogde stappen en analyseert mogelijke extra investeringen en de effectiviteit op de CO2-voetafdruk.


Chris Feijen

Inzicht en stappen
Tom van Dijk, energiespecialist AgroEnergy, vertelt over het inzicht dat GroenPlan telers verschaft: "Allereerst brengen we de huidige CO2-voetafdruk in beeld en bepalen we de impact van de reeds gemaakte stappen voor CO2-reductie. Wij berekenen niet alleen jouw scope 1, maar ook jouw scope 2 emissies op een transparante manier met gebruik van je verbruiksvolumes."

"Zo heeft de teler inzicht in de effectiviteit van de geplande CO2-reductiestappen. Wij analyseren hoe jouw uitstoot zal veranderen met de implementatie van elk gepland initiatief, zodat de teler weet of de huidige plannen het beoogde resultaat behalen met oog op de emissiesectordoelstelling," vult Chris Feijen, hoofd Energiemanagement bij AgroEnergy, aan.

Vervolgens verkennen ze alternatieve vergroeningsmogelijkheden en begrijpen hun potentiële impact op de persoonlijke CO2-uitstoot. Ze bieden inzichten in nieuwe technologieën en strategieën voor warmte- en elektriciteitsproductie die de duurzaamheidsdoelstellingen kunnen versterken.


Tom van Dijk

Scenarioanalyse en kostenoptimalisatie
Chris besluit: "Dan zijn we al een heel eind op dreef. Nu is het tijd om verschillende toekomstscenario's te begrijpen. De impact op de CO2-voetafdruk en exploitatiekosten per m² zijn in beeld. Identificeer de meest kostenefficiënte assetcombinaties voor warmteproductie. Wij bieden inzichten in hoe je jouw exploitatiekosten kunt minimaliseren zonder afbreuk te doen aan jouw duurzaamheidsdoelstellingen."

Voor meer informatie:
AgroEnergy
info@agro-energy.nl
www.agro-energy.nl