Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Aanvoer narcis op pot redelijk en niet erg duur"

Tholen - Sommige producten zitten vast een paar weken en de narcis is daar een goed voorbeeld van. Zodra het een beetje voorjaar begint te worden zie je ze op veel plaatsten uit de grond schieten, om daarna ook even snel weer te verdwijnen.

Dat moment is nu en ook de bol-op-pot producenten moeten het nu verdienen. "We hebben nog een week, na Pasen verkoop je ze niet meer", weet Mike Duivenvoorden van Duif flowers. "Daarna valt de vraag vrijwel geheel weg."

De afgelopen paar weken was het aanbod vergelijkbaar met andere jaren. Tegelijkertijd was de handel niet bijzonder duur, weet Mike. "Dus fijn voor de handel, maar voor de kweker wat minder." Er is geen grote daling in het aanbod te zien, de natte maanden waarin de bollen geoogst werden, hebben wat dat betreft geen groot gat geslagen.

De narcisbollen komen vrijwel exclusief van Nederlandse bodem. De productie vind plaats op 1.300 ha grond en groeit de laatste jaren licht (zie cijfers BKD). De bol-op-pot productie vindt voor een groot deel ook in Nederland plaats, de plantjes vinden primair hun weg naar de ons omringende landen.

Voor meer informatie:
Mike Duivenvoorden
Duif Flowers
info@duifflowers.com
www.duifflowers.com