Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jean-Yves Coulbault, Sicamus:

"Veel interesse in onze nieuwe hortensia's met blaadjes die lijken op confetti"

De afgelopen jaren is de vraag naar Franse hortensiarassen van Sicamus Producties toegenomen. Als gevolg hiervan heeft deze Franse veredelaar en vermeerderaar zijn productie en areaal uitgebreid. Momenteel produceert het bedrijf bijna twee miljoen hortensia's op 35 hectare waarvan 85% wordt geëxporteerd. Eén van de laatste nieuwe rassen die één van hun bestsellers is geworden, is de Mosaik Confetti. Zoals de naam doet vermoeden heeft dit ras mozaïekbladeren en bloemblaadjes die op confetti lijken.


Jean-Yves Coulbault op Myplant & Garden 2024 in Milaan (Italië).

Mozaïekbladeren
Er is een groeiende vraag naar bloemen met tweekleurige bladeren. Ook als deze planten niet bloeien zijn ze aantrekkelijk. In de loop der jaren is de vraag naar dit soort planten van Sicamus toegenomen. Naast de mozaïekbladeren heeft het ras ook vlekken op de bloemblaadjes. "Het lijkt of er confetti op de bloemblaadjes is gegooid", zegt Jean-Yves Coulbault van Sicamus.

Vinden consument het leuk?
Bij het ontwikkelen van het Confetti ras twee jaar geleden, waren de veredelaars van Sicamus enthousiast omdat het echt iets nieuws was. Maar vinden kopers en consumenten het leuk? "Toen we de plant voor het eerst zagen waren we enthousiast over de bladeren en bloemblaadjes. Maar wat vinden consumenten van de print op de bladeren? In het begin waren we vrij onzeker hoe consumenten reageerden. We hebben verschillende testen gedaan en al snel ontvingen we positieve reacties. Die kwamen van onze huidige kopers en potentiële kopers aan wie we de planten voor het eerst presenteerden op de IPM Essen in 2020."

Vraag overtreft aanbod
Twee jaar later is de vraag naar deze planten flink toegenomen. Het bedrijf probeert aan deze toegenomen vraag te voldoen. "Het kost tijd om de planten te ontwikkelen. Sinds de introductie zijn we uitverkocht. De vraag is groter dan ons aanbod. We zijn continu bezig om de productie uit te breiden."

Franse Kwaliteit
Volgens Jean-Yves is het succes van dit ras te danken aan het uiterlijk en de kwaliteit. "Het klinkt misschien cliché, maar het komt in wezen neer op het in de markt brengen van een kwaliteitsproduct. Dit proberen we te bereiken met een combinatie van onze veredelingsexpertise en Franse kwaliteit."

Sicamus teelt 80 jaar hortensia's in Frankrijk en is 15 jaar geleden begonnen met hortensiaveredeling. Het klimaat in Angers is geschikt om jonge planten te kweken. "We kunnen tien of meer knoppen laten bloeien."

Voor meer informatie:
Jean-Yves Coulbault
Sicamus Producties
jy.coulbault@sicamus.com
www.sicamus.com

Publicatiedatum: