Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bloemisten met CircularBag minder geld en tijd kwijt aan afvoer plastic afval

De CircularBag aanpak vindt draagvlak bij bloemisten. Het gebruik wordt positief ervaren doordat de CircularBag zorgt voor werkgemak en kostenbesparing in arbeid en afvoerkosten voor de bloemist. Ook past het bij de wens van veel bloemisten om hun werkprocessen te verduurzamen. Dat blijkt uit een pilotproject met als doel om te leren hoe in de tuinbouwketen gebruikte plastic grondstoffen met behulp van een retoursysteem behouden en hergebruikt kunnen worden. Het project is uitgevoerd door Circular Plastics Alliance met Greenport Aalsmeer als penvoerder. Verder geeft een groot deel van de deelnemende bloemisten aan dat zij minder tijd en geld kwijt zijn aan de afvoer van plastic afval.Verzamelzakken
Exporteurs bieden bloemisten grote plasticzakken (verzamelzakken) en standaards aan om daarin de bloemenfolie te verzamelen waarin de bloemen en planten verpakt zijn. De bloemisten halen de folie van de bossen en planten, doen ze in de verzamelzakken en geven volle zaken mee retour aan de handelaar. De exporteur verzamelt op zijn beurt de zakken in een folio container die vervolgens wordt opgehaald door het recyclebedrijf. Het voordeel is dat folie qua materiaal min of meer een monostroom is qua type plastic en dus beter gerecycled kan worden.

Ook op logistiek gebied zijn er voordelen maar lees dat hier.

Publicatiedatum: