Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorraad redt Bunnik Creations van Rode Zee-vertragingen

Tholen - Zoals menig toeleverancier van toegevoegde waarde heeft Bunnik Creations te maken met vertragingen van orders vanwege de situatie in de Rode Zee. Commercieel manager Raymond Hedges, recent gestart bij Bunnik Creations, heeft over de ontstane situatie al lastige gesprekken met klanten gevoerd. “Wij doen vele duizenden containers per jaar. Daarmee zijn we een grote partij met goede contracten, maar een situatie als deze is overmacht. Vrachtprijzen stijgen en levertijden lopen op.”

Volgens Raymond denken klanten mee in oplossingen. “Iedereen snapt dat wij niet gekozen hebben voor deze situatie en dat dit overmacht is. De meeste klanten denken actief mee en komen zelf met oplossingen of alternatieven. Maar dat zijn niet altijd gemakkelijke gesprekken.”

Omvaren betekent sowieso tijdsverlies, maar levert soms bijzondere en onvoorziene situaties op. Zo worden er havens toegevoegd aan routes en komt het voor dat containers plots enkele dagen aan de kant staan in een ander land. “Communicatie met rederijen verloopt niet altijd even soepel, dus ook wij worden weleens verrast. Recent nog bleek een container, met eindbestemming Rotterdam, in Marseille op de kant te staan en werden we geconfronteerd met nog een week vertraging. Gelukkig zijn dit incidenten, maar het geeft maar aan hoe lastig het is om de situatie onder controle te krijgen. Op dit moment komt het meeste nog op tijd aan, maar het blijft spannend.”

Gelukkig, weet Raymond, wordt de toeleverancier "gered" door de grote voorraad die wordt aangehouden. “Gelukkig hebben wij een aanzienlijke voorraad en kunnen we snel schakelen. Zowel voor keramiek, zink en manden hebben wij vaak een oplossing en zijn bestellingen doorgaans op dezelfde dag overal in Nederland geleverd. En we hebben genoeg, dus de spreekwoordelijke deur staat open."

Uiteraard is het hopen dat de situatie in de Rode Zee snel opgelost is en andere brandhaarden niet verder escaleren. "We zien hoe fragiel de supply chain is, waardoor we genoodzaakt zijn die voorraad ook naar de toekomst toe zoveel mogelijk op peil te houden.”

Voor meer informatie:
Bunnik Creations
Raymond Hedges
raymond.hedges@bunnikcreations.nl
https://bunnikcreations.nl/nl