Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Morel biedt nu ook botanische cyclamen aan

"Deze overname versterkt onze positie in de cyclamenveredeling"

"De botanische cyclaam was het ontbrekende stukje in onze puzzel. Nu kunnen we de complete cyclamen-serie aanbieden", zegt Héloïse Morel van de Franse Cyclamen persicum veredelaar en zaadproducent Morel, die op 15 december Kwekerij Koen heeft overgenomen. "Het was een uitstekende kans om voort te kunnen bouwen op veredelingswerk dat al ver gevorderd is met botanische rassen en bijna alle bestaande rassen."


Héloïse Morel, met Petit Moulin in de hand en de botanische cyclamen links op de achtergrond

Uitbreiding assortiment
Morel is vooral bekend om het veredelen van nieuwe rassen. Sinds de jaren '80 hebben ze meer dan 350 hybride F1's op de markt gebracht, waaronder vele standaard en unieke rassen (van mini tot maxi). Ze hadden al een sterke interesse in botanische cyclamen en waren ook al begonnen met een collectie, maar deze overname stelt hen in staat hun assortiment aanzienlijk uit te breiden. "Deze overname laat ons toe om onze aanpak als gepassioneerde en verantwoordelijke veredelaar te intensiveren en een praktische benadering te hanteren bij het creëren van rassen die beter bestand zijn tegen extreme klimaatomstandigheden en zuiniger zijn in de teeltcyclus."

Nu breekt een periode aan waarin de onderzoeksafdeling van Morel zal leren hoe ze het beste kunnen werken met de verschillende rassen van Aad Koen, de vorige eigenaar van Koen Kwekerij. "Ons team is verheugd om met hem en dit nieuwe materiaal te werken."


Botanische cyclamen uitgestald op de IPM Essen 2024

Vastberadenheid
"Met deze overname voeren we vastberaden ons groeiplan uit, versterken we onze positie in de cyclamenveredeling, diversifiëren we ons genetisch aanbod in lijn met het Corporate Social Responsibility-beleid van de groep en zorgen we voor de continuïteit en ontwikkeling van de klantenservice van Kwekerij Koen."

Internationale uitbreiding
Morel zal niet alleen de bestaande klanten van Koen blijven bedienen, het bedrijf zal ook het personeel in dienst houden. Bovendien zal het voor de cyclamen de internationale handel ontwikkelen door gebruik te maken van het uitgebreide netwerk van Morel. "En met ons team van teelttechnici zullen we de uitdaging aangaan om onze "à la carte" adviesdienst te versterken met deze voor ons nieuwe soorten."

Gericht op de lange termijn
Op de lange termijn streeft Morel ernaar het assortiment uit te breiden door meerjarige botanische cyclamen rassen toe te voegen voor onder meer tuinen en groene ruimtes. In lijn daarmee streeft de groep ernaar producten aan te bieden die voldoen aan de smaak van de consument en inspelen op de huidige trend van een terugkeer naar "de natuur" met planten die zichzelf opnieuw zaaien en minder water en meststoffen nodig hebben, precies volgens de CSR-benadering van het bedrijf.

Grote interesse
Morel heeft deze nieuwe reeks botanische cyclamen uit de selectie van Aad Koen op de IPM Essen 2024, die vorige maand plaatsvond, gepresenteerd. Volgens Héloïse was de interesse groot. "We waren aangenaam verrast door de belangstelling die onze kleine botanische display wekte, die op dat moment van het jaar voornamelijk Cyclamen coum rasen liet zien. En de interesse kwam niet alleen van onze bestaande contacten. Ik denk dat het komt omdat mensen blij zijn te horen dat we deze nieuwe cyclamenrassen gaan aanbieden en dat we ze ook gaan selecteren om ze aantrekkelijker te maken."

Voor meer informatie:
Héloïse Morel (Onderzoek en Communicatie)
S.A.S. Morel Diffusion
2565, Rue de Montourey
83600 Fréjus (Frankrijk)
heloise.morel@cyclamen.com
www.cyclamen.com

Publicatiedatum: