Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roofwants tegen wittevlieg vestigt zich beter in gewas

Koppert heeft een aanpassingen aan de verpakking en interne verbeteringen doorgevoerd aan de biologische oplossing Mirical voor wittevlieg in een aantal glasgroenten. Daardoor is de roofwants Macrolophus pygmaeus (Mirical) nu sterker en beter in staat om zich in het gewas te vestigen en te ontwikkelen. Er is een snellere en betere plaagbestrijding mogelijk.

De nieuwe composteerbare strips en verpakkingen in Mirical zorgen voor 99% minder plastic. De verpakking is tegelijkertijd een uitzetsysteem: het is makkelijk in gebruik en leidt tot minder afval.

Elke tray Mirical bevat tien strips met roofwantsen, die zich verspreiden als ze in het gewas worden opgehangen. Nadat de beschermende sealing voorzichtig van de tray is verwijderd, kunnen de strips gemakkelijk over de planten worden verdeeld en kan het kartonnen bakje met de overgebleven roofwantsen in de top van een van de planten worden gehangen. Zowel de strips als de tray zijn composteerbaar, waardoor het een volledig product is zonder verspilling. De Macrolophus pygmaeus wantsen verspreiden zich door het gewas.

De strips zijn gemaakt van materiaal dat een natuurlijke habitat biedt voor de roofwantsen, zodat ze zich kunnen 'verstoppen' in de kartonnen golfjes en zich beter kunnen verdelen tijdens het transport. Dit vermindert het risico op klonteren en beschermt de roofwantsen beter, zodat ze in optimale conditie op hun bestemming aankomen. De strips maken het gemakkelijker om Mirical toe te passen en nauwkeuriger te doseren in het gewas. Dit alles resulteert in een snellere populatieopbouw in het gewas waardoor de bestrijding van de plaag verbeterd wordt.

Generalist
Mirical is een generalistische predator met een voorkeur voor kaswittevlieg (Trialeurodes vaporariorum), tabakswittevlieg (Bemisia tabaci), eieren en larven van de tomatenmineermot (Tuta absoluta) en andere motten. Ze voeden zich ook met spintmijten (Tetranychus urticae), bladluizen en mineervlieglarven (Liriomyza spp.).

Eerste ervaringen in Frankrijk
Vorig jaar waren Franse telers de eersten die toegang hadden tot het nieuwe product. De telers merkten volgens Koppert een aanzienlijke verbetering van de vestiging van Macrolophus, maar ze hadden de helft minder tijd nodig aan het introduceren van Mirical. Een ander voordeel is dat de strips een duidelijke visuele indicator zijn van waar Mirical is geïntroduceerd.

Voor meer informatie:
Koppert
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: +31 (0) 10 514 04 44
info@koppert.nl
https://www.koppert.nl

Publicatiedatum: