Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
maandag 28 mei, Utrecht

Congres over de toekomst van gereguleerde wietteelt

Op maandag 28 mei 2018 vindt in Mediaplaza in Utrecht de tweede editie van het congres ‘De Transparante Keten’ plaats. Het congres start om 11 uur en eindigt om 16.30 uur.

Met een aantal inspirerende perspectieven zal dit congres een vooruitblik in de toekomst werpen op de regulering van wietteelt en het wietexperiment. Tijdens dit congres nodigen we deelnemers uit om na te denken over de randvoorwaarden om het wietexperiment te laten slagen. Het congres biedt geïnteresseerden uit de cannabis- en de tuinbouwsector een uitgelezen kans om elkaar te ontmoeten.



Voor wie
Het Transnational Institute en stichting Epicurus organiseren dit congres voor bestuurders, beleidsmakers, politici, wetenschappers, professionals en ondernemers uit de cannabis- en tuinbouwsector die betrokken zijn bij het bedenken, opzetten en uitvoeren van het wietexperiment.

De tuinbouwsector volgt de ontwikkelingen rondom het reguleren van de wietteelt in Nederland met grote belangstelling. Nederlandse cannabis- en tuinbouwexpertise wordt op dit moment al ingezet bij de legale cannabisproductie in Canada. Het zou vreemd zijn als die kennis niet ook in Nederland zelf een grote rol gaat spelen.

Programma
Onder leiding van dagvoorzitter Ruben Maes discussiëren we tijdens het congres over de volgende vragen:
• Hoe ziet de Nederlandse cannabisindustrie eruit en wat betekent dit voor de inrichting van het wietexperiment?
• Wat zijn de uitdagingen voor de verschillende betrokken partijen?
• Welke problemen kunnen we oplossen met het wietexperiment?
• Wat zijn realistische en uitvoerbare randvoorwaarden voor het wietexperiment?
• Wat kunnen we leren van de snelle ontwikkelingen in de cannabisindustrie in andere landen?
• Hoe kunnen we het unieke karakter van de Nederlandse cannabiscultuur borgen?

Sprekers uit binnen- en buitenland
Het congres wordt geopend door ondernemer en mede-oprichter/eigenaar van ID&T Duncan Stutterheim, die een parallel trekt met de ontwikkelingen die plaatsvonden in de dance-scene nadat dit fenomeen zich in sneltreinvaart over de wereld verspreidde. Ook zijn sprekers uit Colorado (Barbara Brohl) en Washington State (Clayton J. Mosher) uitgenodigd, die het Nederlandse wietexperiment vanuit de ervaringen in die staten in een breder kader kunnen plaatsen. Daarnaast zal Thomas Rau (vertegenwoordiger van de Nederlandse tuinbouwindustrie en de BV Nederland) in debat gaan met Arnout de Vries (TNO onderzoeker en blockchain kenner) en Nicole Maalsté (onderzoeker cannabismarkt) over de inrichting van het wietexperiment en de verwachte gevolgen die dit zal hebben voor de cannabismarkt.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.


Publicatiedatum: