Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Delphy neemt klimaatkast in gebruik

Delphy team Bloembollen heeft in 2018 een klimaatkast in gebruik genomen voor het doen van onafhankelijk onderzoek naar temperatuurbehandelingen in verschillende gewassen. Deze klimaatkast is uniek in de bollensector.

De klimaatkast kent drie verschillende afdelingen die onafhankelijk van elkaar gestuurd kunnen worden op temperatuur en op vocht. De temperatuurrange van de klimaatkast loopt van -10°C tot +80°C. Dit biedt de mogelijkheid om op kleine schaal en onder gecontroleerde omstandigheden allerlei nieuwe temperatuur-regimes te testen op elke moment van het jaar. Zo hoeft er met bijvoorbeeld heetstookproeven niet meer gewacht te worden totdat een heetstookcel in de praktijk wordt opgestookt. Door de kleine hoeveelheden bollen die worden onderzocht, kunnen snel verschillende behandelingen met elkaar worden vergeleken.



De eerste proeven met lelie zullen in januari van start gaan. Voor vragen over de klimaatkast en het laten doen van onderzoek, kunt u contact opnemen met Guus Braam, 06-53819770 of via de mail.

bron: Delphy
Publicatiedatum: