Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwong (65), directeur veredeling PanAmerican Seed, overleden

Directeur van de veredelingsafdeling van PanAmerican Seed, Francis Kwong, is op 65 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van darmkanker. Kwong heeft 38 jaar lang in de zaadindustrie gewerkt, waarvan het merendeel bij PanAmerican (in Amerika onderdeel van Ball Horticultural Company).



Kwong zou een belangrijk aandeel gehad hebben in het naar een hoger plan tillen van verschillende gewassen, zoals Angelonia, Calibrachoa en New Guinea Impatiens. Hij maakte voorts naam met o.a. zijn publicatie“Flower Seeds: Biology and Technology” (samen met M.B. McDonald in 2005), een overzichtswerk van de wetenschap achter de zaadveredeling.

In 1969 kwam Kwong over uit China. Hij behaalde een bachelor aan de University of Minnesota in Minneapolis en een MA aan de Oregon State University. Ook bemachtigde hij een doctoraat in landbouw aan de Purdue University.

Een ode aan Kwong, zijn leven en zijn werk, werd eerder gepubliceerd in The Chicago Tribune: http://www.chicagotribune.com/news/obituaries/ct-francis-kwong-obituary-met-20170804-story.html

bron: Ball Horticultural Company

Publicatiedatum: