Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
grootste chrysantenkas van NL geopend

Shine bright like a Diamond Flowers

Tholen - ’s Lands grootste chrysantenkas is 12 ha groot, heet Diamond Flowers en werd afgelopen vrijdag officieel geopend. Dit gebeurde onder toeziend oog van 360 genodigden. De kas is onderdeel van het bedrijf van Jan Kreling, Kreling Chrysanten, dat hiermee groeit naar 36 ha glas. Zoon Koen (22) mag op de nieuwe vestiging, dat op jaarbasis vele miljoenen stelen moet gaan produceren, het bewind gaan voeren.

Genodigden werden getrakteerd op een hapje en een drankje, verschillende toespraken en uiteraard een kijkje in de kas. Een korte impressie.


Conny Biezen, gedeputeerde van de provincie Gelderland, hield een praatje en mocht toen op een grote rode knop drukken. Hierop ging de voordeur open en kon iedereen naar binnen.


Het project is mede mogelijk gemaakt door zo'n 65 bedrijven, meest afkomstig uit de Bommelerwaard. Er is niet beknabbeld op automatisering en klimaat, getuige o.a. de Bercomex bloemverwerkingslijnen en de verneveling. (Overigens is een fascinerend lijstje op te stellen met het aantal ruiten en lampen en de kilometers doek en kabels en leidingen en buizen en profielen enz.)


Volle bak


Van linksboven mee met de klok: voorzitter LTO Nico van Ruiten; directeur Rabobank Bommelerwaard Jaap Breugem; directeur InterGreen Niels van der Plas; en directeur Royal FloraHolland Lucas Vos.


Hoe word je de grootste chrysantenkweker van Nederland? "Gewoon hard werken en bescheiden blijven."


Vrienden van Koen, pas 22 jaar en aangesteld over een een tuin van een omvang waar de meeste kwekers nooit aan zullen komen, wenste hem toe toch vooral flink te mogen shinen (like a diamond dus).


De trotse familie Kreling met rechts de sprekers van de middag