Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
bedrijf verhuist 1 juli a.s.

LZ Orchidee : 100% focus op de cascades

Tholen - LZ Orchidee verhuist dit jaar binnen De Lier naar een andere locatie. Voor de teelt van cymbidiums is geen hoge nieuwbouwkas nodig, reden waarom de kweker ervoor gekozen heeft om een bestaand bedrijf te kopen en aan te passen aan de eigen wensen. Momenteel zijn de voorbereiding voor de verhuizing in volle gang.

De huidige locatie moet plaatsmaken voor woningen en de kweker kreeg van hoger hand een jaar de tijd om een nieuwe kas te zoeken. Dat was niet eenvoudig, vertelt Leo Zwinkels. "Hij moest niet te groot zijn, het liefst in de buurt en dichtbij de veiling. Nog een geluk bij een ongeluk was dat we zochten in het najaar en vóór de huidige drukte op de markt.”


Leo Zwinkels, hier op het Orchideeënplaza vorig jaar

100% pot
De verhuizing luidt tevens een verandering in in de bedrijfsstrategie. “We hebben nu zowel cymbidiums voor de snij als op pot. We zullen ons in de nieuwbouw uitsluitend toeleggen op die laatste, de cascades. In de snij zie je steeds meer schaalvergroting en dat willen wij niet. Cymbidiums op pot is veel meer een special, waar je net even op een andere manier mee om moet gaan. Wij hebben het hele proces, van veredeling tot afzet, goed in de vingers.”

Komen ze, dan komen ze

De cascades zijn dan ook geen makkelijk product. “Het vereist een ambachtelijke benadering en is vooral hierom lastig, dat het zich moeilijk laat plannen. Als de bloemen komen, komen ze. Je weet het ongeveer, op de vier weken nauwkeurig, maar je kunt niet een levering voor een Valentijn vastleggen. Dat is lastig, maar ook een bescherming: een reden voor grote bedrijven om er niet mee te beginnen.”


foto's: Stolze

Installatiewerk

De nieuwe kas voldoet aan de eisen, maar er moet nog wel het nodige installatiewerk verricht worden. Stolze neemt alle waterzijdige en elektrotechnische aanpassingen voor diens rekening. In diens nieuwsbrief dat het complete watergeefsysteem van druppelslangen en bovenberegening opnieuw zal worden aangelegd. Ook zijn inmiddels nieuwe silo's geplaatst, wordt de hemelwaterafvoer opnieuw aangelegd en komt er een ontsmetter voor drainwater.

Momenteel pendelt Leo tussen de twee locaties. Per 1 juli wordt de overstap gemaakt.


Voor meer informatie:
LZ Orchidee
Vreeburchlaan 14
2678 SR De Lier
T: 06-22233102
F: 0174-510243
E: info@lzorchidee.nl
www.lzorchidee.nl


Stolze Installatietechniek
Bandijkweg 2
2676 LJ Maasdijk
T: +31 174 513 779
F: +31 174 518 235
E: info@stolze.nl
www.stolze.nl
Publicatiedatum: