Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SK Roses breidt uit in De Lier

Tholen - SK Roses start mei 2017 met het bouwen van een nieuwe rozenkwekerij. Al enige tijd was SK Roses op zoek naar een geschikte locatie, die uiteindelijk gevonden is aan de Noordlierweg in De Lier. "Een super locatie, dicht bij FloraHolland en centraal tussen beide bedrijven in", vertelt Tom Koene.

Het familiebedrijf, dat geleid wordt door de jonge ondernemers Marc, Bas en Tom Koene, teelt de witte Avalanche op twee locaties in het Westland. Zij vonden het belangrijk om in het Westland te blijven en zijn verheugd er nu een goede locatie te hebben gevonden.


foto's: SK Roses

Bouw van start in mei
De uitbreiding is primair bedoeld om aan de vraag van handel te kunnen blijven voldoen, zodat de populaire witte Avalanche roos zijn weg naar de consument blijft vinden. In december 2017 moeten de eerste rozen geplant worden. De bouw start medio mei.

"Het wordt een hypermoderne kwekerij, ingericht naar Het Nieuwe Telen en voorzien van de modernste en duurzame technieken", aldus Tom.

Toekomst
Met de bijbouw geeft SK Roses tevens gevolg aan de overtuiging dat de rozenteelt in Nederland toekomst heeft. Zoals Marc Koene vorig jaar in een item op RTV Rijnmond aangaf, zijn Nederlandse kwekers door steeds verdergaande verduurzaming weer concurrerend geworden met de Afrikaanse collega's.


SK Roses
Tom Koene
Scheeweg 31
2678 NL De Lier
T: +31 (0)174 297205
E: tom@skroses.nl
www.skroses.nl