Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hortimat installeert 6 nieuwe boekettenverwerkingslijnen

4.000 boeketten per uur

Tholen - Sinds kort staan er bij een bloemenverwerkingsbedrijf in Aalsmeer zes 'bijna' spiksplinternieuwe boekettenverwerkingslijnen. Bijna spiksplinternieuw, want Hortimat maakte bij de installatie gebruik van gebruikte bosmachines.

Op de frames zijn verlengde lijnen gemonteerd. De lengte van de geleverde lijnen varieert tussen de 21 en 23 meter. Het voordeel van deze lange lengte is dat er op piekdagen een hoge capaciteit mee verwerkt kan worden.



Bij de invoer van de lijn staan acht tot tien mensen, vier mensen bij het inhoezen en twee mensen bij het verpakken. Deze laatste twee regelen ook het afvullen van de geautomatiseerde emmervullers.

De lijnen staan met de “ruggen” tegen elkaar aan; een linkse en een rechtse boekettenlijn. Deze verwerkingslijnen kunnen per lijn een capaciteit halen tot 4.000 boeketten per uur.



Marcel van der Graaf: ”Deze klant koos voor onze oplossing. Hij was gecharmeerd van de snelle oplevering. Daarbij scheelt het in prijs behoorlijk. Bij Hortimat worden de gebruikte materialen nieuw leven in geblazen. En nu heeft hij lijnen die zo goed als nieuw zijn. Mooi toch? Alles draait tot volle tevredenheid."


Er zijn nu zes lijnen: vier boekettenlijnen, een handboekettenlijnen en een importlijn. De laatst genoemde lijn wordt alleen gebruikt om te zagen, te bossen en te binden.

Alle lijnen zijn voorzien van snijders, emmervullers, omsnoeringsmachines en een tape-oplossing voor de dozen. Wat geautomatiseerd kon worden, is geautomatiseerd. Tijdens de drukste dagen mag de productiecapaciteit geen belemmering meer zijn. De snelheid van de banden is eenvoudig in te stellen. ”Deze flexibiliteit maakt de lijnen heel praktisch in gebruik.”



De mensen van Hortimat hebben de lijnen in eigen beheer op de hoofdlocatie te Monster geproduceerd. Voordat alles op locatie geïnstalleerd werd, is eerst alles opgesteld en getest. De installatie zou namelijk tijdens de dagelijkse gang van zaken plaats moeten vinden. Het bedrijf heeft, in samenwerking met Hortimat, alles zo kunnen plannen dat de productie er praktisch niet onder heeft geleden. Terwijl de mannen van Hortimat aan het installeren waren, heeft het proces niet stil gestaan. De totale installatie heeft overigens een paar weken geduurd.

Voor meer informatie:
Hortimat
Marcel van der Graaf
Monster
M: 06 51 86 52 65
E: marcel@hortimat.com
www.hortimat.com