Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Het Huis van de Kweker

Bouw giga-uitbreiding Waterdrinker van start

Tholen - Het geheel moet een luttele 30.000 vierkante meters groot worden. In Aalsmeer werd gisteren onder aanvoering van directieleden van Waterdrinker Mariska Foppen en Bob Moria de aanvang van de bouw van het Het Green Trade Center gevierd. Dit Center, kortweg GTC en ook wel het Huis van de Kweker geheten, betreft een uitbreiding van de bestaande faciliteiten en komt tot stand in nauwe samenwerking met Royal FloraHolland.


Er wordt getoast op de nieuwbouw. Bob Moria (links) en Mariska Foppen (rechts) heffen het glas met (vlnr) de oudste en jongste medewerker van Waterdrinker, bouwcoördinator Jim van de Kuil, directeur van VBW Marco Maasse en Siegfried Bunnik van de Bromelia Specialist (en een van de eerste kwekers die startte met een shop-in-shop bij Waterdrinker)

Fysiek zal het pand bestaan uit koelcellen, warme en koude kasruimten, afdelingen voor de hardware & accessoires en, benadrukken Bob en Mariska, een Inspiratie & Kennishuis. "Het Huis van de Kweker moet vooral een inspiratieplatform zijn en een platform waar kwekers direct zaken kunnen doen met hun Europese klanten."



Concreet zullen in het GTC de shop-in-shops worden uitgebreid. Deze shop-in-shops zijn, letterlijk, eigen winkeltjes. Eigen meters waarop de individuele kweker zijn producten kan aanbieden. Dit concept is de afgelopen twee jaar beproefd en met succes: deelnemende kwekers hebben de verkoop flink zien stijgen.


Aan belangstelling geen gebrek!

De kweker meer ruimte geven is dan ook een belangrijke motivatie voor het bouwen van het GTC. Bovendien maakt Waterdrinker een flinke groei door (afgelopen jaar groeide de omzet met ongeveer 10% en werd de grens van 200 miljoen euro overschreden) en laten de omstandigheden in de Cash & Carry in het veilingsgebouw te wensen over.


Felicitaties van Lucas Vos

Bovenstaande presentatie werd gisteren op de bijeenkomst getoond

De laatste jaren ondervindt de handel grote gevolgen van de digitaliseren. De rol van Waterdrinker verandert dan ook mee: van afnemer van de kweker naar een meer faciliterende partij. "In de shop-in-shops is de kweker zelf verantwoordelijk voor de aantallen, de prijzen etc. Via het kwekersportaal kan hij zijn hele verkoop monitoren. Wat wij voor hen doen is vooral voeden met informatie: wie heeft op welk moment wat gekocht, welke markt vraagt om welk product, welke trends zien wij en zijn voor hem allicht interessant, etc."


Het eerste stuk fundering wordt door de eregasten getekend en op zijn plek gehesen




Voor meer informatie, zie Waterdrinker.nl