Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pompen op zonne-energie in de glastuinbouw

Tholen - Solar pompen worden nu al regelmatig gebruikt in de glastuinbouw. Via een frequentieregelaar worden de pompen aangesloten op zonnepanelen. De pomp hangt in een put of bron. En zodra de zon gaat schijnen, gaat de pomp draaien. De pompsnelheid wordt voortdurend aangepast aan de beschikbare zonnestraling. Het is ook mogelijk om deze pomp aan te sluiten op netspanning. De pomp draait dan ook in de donkere uren. In Nederland draaien al verschillende pompen op zonne-energie.

JB Pompen uit Monster is een van de aanbieders van solar pompen. Jordy van den Berg van JB Pompen: "We dachten deze pompen vooral in het buitenland te gaan verkopen. Maar de interesse komt ook vanuit onze Nederlandse klantenkring. Leuk, maar verrassend. Telers zien het voordeel in van de energiebesparing die het gebruik van solar pompen met zich mee brengt".
 
De VSP solar bronpompen worden aangeboden door JB Pompen. De Vasco solar frequentieregelaars maken gebruik van complete rvs-bronpompen van 4” t/m 10”. Ongeacht de vraag naar water is er altijd een VSP systeem welke toegepast kan worden voor irrigatie-installaties. De capaciteit die ze kunnen aanbieden, in dit segment, heeft een range van 2 - 215 m3 water per uur. Het bereik van de VSP pompen is samengesteld uit 14 verschillende hydraulische fasen. Het aantal trappen is afhankelijk van de gewenste capaciteit. Deze combinatie levert meer dan 80 modellen van pompen (van 0,8 kW tot 37 kW) om aan verschillende waterbehoeftes te voldoen. Op http://www.jbgroep.nl/jb-pompen/producten/bronpompen/vsp-solar/ is er meer informatie te lezen over deze solar pompen.
 
Voor meer informatie over de hele JB Groep kunt u ook op hun nieuwe website kijken:
JB Groep
www.jbgroep.nl
tel 0174 28 77 63
E: info@jbgroep.nl