Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AgroEnergy start pilot met tuinders

Dinsdag 31 januari is het Energy Trading Platform Amsterdam (ETPA) officieel van start gegaan. ETPA is een nieuw handelsplatform dat zich vooral richt op intradayhandel. Tijdens het launch event, werden o.a. Ben Voorhoorst van Tennet, Arne Weber van RWE en Peter van den Berg van AgroEnergy geïnterviewd door Meike de Jong, presentator bij RTL Nieuws.

ETPA wil energiehandel toegankelijk maken voor kleine spelers voor wie de APX te duur en te ingewikkeld is. Tennet is 40% aandeelhouder van ETPA, zij ziet ETPA als een geschikte plaats om flexibiliteit en in de toekomst mogelijk regelproducten uit te wisselen tussen aanbieders en vragers. Niet alleen de netbeheerders, ook de energiebedrijven zien de mogelijkheden die ETPA biedt. Op enkele grote bedrijven na was iedereen aanwezig bij de opening.

AgroEnergy start pilot met tuinders
AgroEnergy en Eneco zijn supporter van ETPA. Zij denken dat een intradaymarkt de plek is waar ze flexibel vermogen van glastuinders kunnen verkopen aan partijen die flexibiliteit nodig hebben tussen de APX veiling en het moment van levering. Nu vullen vooral grote centrales de intradayvraag in. Die waarde wordt nu beter toegankelijk voor tuinders. AgroEnergy start binnenkort, als de problemen met het dataverkeer vanuit ETPA zijn opgelost, met een paar klanten een pilot om op ETPA te handelen. ETPA ziet AgroEnergy als een belangrijke partner. Daarom nodigden ze Peter van den Berg, directeur AgroEnergy, uit om te spreken bij hun officiële start. In het filmpje hieronder vertelt Peter na afloop van het event nogmaals welke voordelen ETPA heeft voor de glastuinbouw.



Voor meer informatie
AgroEnergy
Elektronicaweg 41
2628 XG Delft
T 088 - 895 45 45
F 088 - 895 45 50
E info@agro-energy.nl
www.etpa.nl
Publicatiedatum: