Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frank van Holst, Montana:

Lisianthus eigenlijk gewoon beter dan rozen?

Het is elke dag zomer in de kwekerij van Montana. Dankzij de temperaturen die de bloem nodig heeft om tot zijn schitterende bloei te komen, is het humeur van kweker Frank van Holst altijd zonnig. “Weet je wat het gekke is? Ik krijg nog steeds kippenvel bij het zien van deze bloem.”



De jaren ervaring zorgen voor een goed basisassortiment. Daarnaast leverde het proberen en ontwikkelen hem de Alissa op, een lisianthussoort met grote, gefranjerde bloemblaadjes. Een zeer sterke, goed houdbare, romantische bloem die voor veel meer dan alleen bruidswerk of boeket geschikt is. Van Holst: “Ik ben op zoek naar de wens van de bloemist. Wat wil hij? Wat heeft hij nodig om zijn klanten nog beter te bedienen? Met FleuraMetz ontdekken we steeds meer antwoorden.”

Dynamisch
De lisianthus doet hem zoveel, omdat de bloem ook op de vaas dynamisch blijft. “De lisianthus heeft dezelfde, schitterende uitstraling als de roos, maar is langer houdbaar. Bloemen gaan open en weer dicht, grote knoppen draaien sierlijk open op de vaas en daarna volgt een prachtige duo-kleuring.” Ook leent de hoeveelheid bloemen aan een tak zich voor verschillende toepassingen. Van Holst: “Elke keer verrast de lisianthus me.”



Mono Lisi
Een van de concepten die Montana heeft ontwikkeld, is de Mono Lisi. Hierbij worden de onderste, sterk bloeiende bloemen van de lisianthus al vroeg geplukt. Juist voor arrangeurs, bruids- en rouwwerk is de Mono Lisi ideaal: weinig moeite, snel werken maar wel de schitterende lisianthus als middelpunt. Hierdoor wordt de bloemist ontzorgd. Van Holst: “Het is één bloem, met een stukje steel. Ze worden geleverd met 50 bloemetjes in een doos. Dat maakt het ontzettend efficiënt.”

Vooruit bestellen
Inkoper Marco Hooijmeijer knikt. “Montana heeft een zeer betrouwbare, kwalitatief sterke tuin, met innovatieve lisianthussoorten. De Alissa Pink is een geliefd product. Toch blijft de aandacht bij álle soorten in de kas, waardoor er een goed toepasbaar, kwalitatief hoogwaardig assortiment ontstaat. Dat maakt de samenwerking des te prettiger.” Die betrouwbaarheid is voor Van Holst een speerpunt. “Zo weten bloemisten wat ze in huis halen en kunnen ze elke keer vooruit bestellen.”

Bron: FleuraMetz
Publicatiedatum: