Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Florein Gerbera over armaturen Lionz Light

Mooi bloeiseizoen dankzij custom made groeilichten

Tholen - Een jaar geleden installeerde gerberakweker Reinier Zuidgeest van Florein Gerbera’s de destijds compleet vernieuwde groeilichten van Lionz Light. Terugblikkend op het afgelopen seizoen heeft hij er geen spijt van. “De speciaal voor mij ontworpen armaturen waren net zo duur als de gewone armaturen van de concurrent, maar bieden daarnaast veel extra's. De keuze was dus snel gemaakt.”


 
Bij het ontwerp van de armaturen voor de twee hectare kassen van Florein Gerbera’s heeft Lionz Light niet alleen rekening gehouden met de verlichtingseisen voor gerbera’s of de persoonlijke wensen van de klant, maar ook met de afmetingen en indeling van de kas. De reflector zorgt voor een goed rendement, wat volgens onafhankelijke metingen de hoogste lichtopbrengst in de markt is. Maximale output en optimale verdeling zorgen ervoor dat met deze armaturen op de kosten per µmol/m2 kan worden bespaard.

Het afgelopen jaar heeft Zuidgeest een mooi seizoen gedraaid, wat hij mede toeschrijft aan de nieuwe manier van belichten. “Hoe meer licht, hoe meer productie natuurlijk. De lichtverdeling en de totale licht output is door de nieuwe armaturen optimaal. Het licht wordt zoveel mogelijk verspreid en dringt ook diep door in het gewas.”

Tweede ronde
Zuidgeest is nu aan het tweede seizoen begonnen. “Tot nu toe hebben we nog geen enkel probleem gehad met de lampen. Natuurlijk moet de toekomst uitwijzen of het echt een goede investering was, maar tot nu toe ziet het er goed uit en ik ben er niet bang voor dat dat opeens zal veranderen. De levensduur is ongeveer tien jaar, dus we kunnen nog even vooruit.”
 
Een jaar geleden waren de lampen van Lionz Light splinternieuw op de markt, maar Zuidgeest had vertrouwen in de nieuwe ontwikkelingen. “Lionz Light maakt gebruik van Philips materiaal, wat goed staat aangeschreven en de garanties waren goed. Bovendien waren ze custom made en niet duurder dan om het even welke andere leverancier.”
 
Lionz Light is ook aanwezig op HortiContact. Ze staan u graag te woord in hun stand – nr 351


Voor meer informatie:
Florein Gerbera
Reinier Zuidgeest
De Bruidsbogerd 1
2671 DK Naaldwijk
T: 0174 - 628363
F: 0174 - 627304
E: info@floreingerbera.com
www.floreingerbera.com


Lionz Light
Willem Vijverberg
Slotenmakerstraat 60
2672 GD Naaldwijk
T: +31 (0) 174 25 72 57
M: +31 (0)6 51 18 57 11
E: wv@lionz.com
www.lionz.com