"Veel mensen vinden het nog een beetje vreemd: het eten van bloemen. Ze moeten echt een drempel over. Toch wordt het langzaamaan steeds bekender”, vertelt Adriënne van de Eetbare Bloemenshop. “Doordat steeds meer bakkers en restaurants hun taarten en gerechten versieren met prachtige eetbare bloemen, wordt de groep die er bekend mee raakt groter. En dat is super om te merken!”
Adriënne tussen de vlijtige liesjes. Foto: Baknieuws
Begin 2017 startte Adriënne met haar webshop Eetbarebloemenshop.nl. “We hadden al een productiebedrijf voor bloemen en radijs en teelden voor een restaurant vergeten groenten. Deze klant vroeg ons ook of we eetbare bloemen konden leveren. En zo zijn we er kleinschalig mee gestart. Toen het restaurant ermee stopte, dacht ik ook dat het voorbij was.” Lachend: “Maar mijn dochter dacht er anders over. Zij studeert marketing en vond dit wel een mooi product om verder mee te gaan. Samen kwamen we op het idee van een webshop.”