Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
zilver voor Van den Berg RoseS

Flores El Capiro is International Grower of the Year

De Colombiaanse chrysantenkweker Flores El Capiro mag zich dit jaar de International Grower of the Year noemen. Deze prestigieuze prijs werd gisteren traditiegetrouw uitgereikt in Essen, alwaar tevens de IPM Essen aan de gang is.


Flores El Capiro

Niet minder traditiegetrouw waren er ook Nederlandse bedrijven onder de prijswinnaars: Van den Berg RoseS won zilver in de categorie snijbloemen, Boomkwekerij Ebben won brons in de categorie potplanten en bomen.


Van den Berg RoseS


Boomkwekerij Ebben

Flores El Capiro is een productiebedrijf van chrysanten en met een oppervlak van 75 ha kas een van de grootste in zijn soort. Het bedrijf exporteert de bloemen de hele wereld over en is voornemens het areaal uit te breiden naar 100 ha. Bijzonder is dat transport dikwijls gebeurt met zeecontainers. Soms zijn bloemen op weg naar exotische bestemmingen als Australië daarom tot wel 30 dagen onderweg. Omdat de kweker ook zijn sporen heeft verdiend op het gebied van innovatieve verpakkingen, was dit te meer een reden voor de jury om de kweker te prijs toe te kennen.

Naast het goud voor Flores El Capiro en het zilver van Van den Berg RoseS ging het brons naar de Russische kweker LLC TK-Podosinki. In de categorie jonge planten/uitgangsmateriaal ging het goud naar Graff Kristensen A/S – Denemarken. Het zilver was voor Beijing Nabobay Horticulture – China. In de bomen en planten-categorie was het goud eveneens voor een Chinees bedrijf : Gui Zhou Miaofu Urban Horticulture. Het zilver was voor The Bransford Webbs Plant Co (VK), het brons ging naar Ebben.

Tot slot was er nog een Honorary Award te vergeven. Die ging naar de Belgische boomkweker Boterdaele Erik.

Voor meer informatie, zie www.aiph.org/groweroftheyear