Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantenkweker Frank Vreugdenhil schaatst marathon

In Spanje hebben ze flink de balen van het winterweer, maar in Nederland kunnen telers de lol niet op. Tussen de kassen kan geschaatst worden dankzij een soort omgebouwde sproeimachine. Teler en marathonschaatser Frank Vreugdenhil gaat voor het groter werk. Hij schaatst vandaag de marathon in Noordlaren.



Vorige week werd Frank nog negende bij de KPN Marathon Cup in Eindhoven - maar van natuurijs gaat zijn hart echt sneller kloppen. "Vanaf het moment dat bekend is dat de eerste marathon op natuurijs in Noordlaren wordt gereden, is het gaan kriebelen", aldus de 32-jarige tuinder tegen RTV Drenthe.

In het Westland wordt ondertussen ook driftig geschaatst. IJsvereniging Hard Gaat-ie heeft een soort gietboom, geïnspireerd door de glastuinbouw. Deze speciaal ontwikkelde variant is geschikt gemaakt voor het regelmatig besproeien van de ijsbaan. Na een nachtje flink doorwerken konden daar gisteren de ijzers al ondergebonden worden.
Publicatiedatum: