Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agriom en Lankhaar versterken positie in kalanchoë

"Doelgericht veredelen, klantgericht selecteren en vanuit een partnership handelen vormt kernachtig de basis van de samenwerking tussen Kwekerij Lankhaar en Agriom", aldus Andre Lankhaar. "Deze 7-jarige samenwerking heeft er toe geleid dat een solide marktpositie is bereikt na een periode van stormachtige groei".

De gevuldbloemige Perfecta serie in Kalanchoë heeft heeft volgens Lankhaar haar sterke positie te danken aan de geïntroduceerde soorten in combinatie met een constante zeer uniforme stekkwaliteit vanuit Tanzania.


Selectieproeven van nieuwe kalanchoë soorten

"Meerdere keren per jaar worden de nieuwe selecties beoordeeld op geschiktheid", vervolgt Jaap Stelder van Agriom. "Iedere veredelaar heeft zo zijn geheimen, maar dat we minimaal gebruik van remstoffen en een lage energiebehoefte meenemen in onze selectiecriteria is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de biologische bestrijding van insecten bij de stekproductie in Tanzania. Daarnaast worden grote klanten uitgenodigd om ons te helpen bij het maken van marktgerichte keuzes".

Door op de productielocatie van Lankhaar de selecties meerdere malen te testen, wordt een goed beeld verkregen van de teelteigenschappen. Dit voor de kleine potmaat 6 cm, maar ook voor de 12 cm potten. "De markt is sterk gesegmenteerd, producenten luisteren naar klanten en maken een heldere keuze. De soorten moeten hier simpelweg aan voldoen", besluit Lankhaar.

Voor meer informatie:
Agriom
Jaap Stelder
Achterweg 58a
1424 PR De Kwakel
T: +31 (0) 297344078
M: +31 6 51408341
E: stelder@agriom.nl
www.agriom.nl


Kwekerij Lankhaar
Groendalseweg 74
2665 MG
Bleiswijk
T: +31(0)10 5224887
F: +31(0)10 5226827
E: info@kwekerijlankhaar.nl
www.kwekerijlankhaar.nl

Publicatiedatum: