Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekerij Stadsweiden gaat 2,5 ha kas bijbouwen in Ens

Tholen - Kwekerij Stadsweiden gaat 2,5 ha kassen bijbouwen in Ens. Gakon Horticultural Projects start in januari volgend jaar met de bouw. De uitbreiding is primair bedoeld voor uitbreiding van de hortensia- en poinsettiateelt.



Het familiebedrijf is sinds 1974 gevestigd te Harderwijk en is via de teelt van allerlei groenten en snijbloemen in de potplanten aanbeland. Over de jaren is het bedrijf flink gegroeid: 20 jaar geleden werd een locatie in Horst (gemeente Ermelo) bijgetrokken. Een decennium later volgde een fikse renovaties en nieuwbouw in Harderwijk en korte tijd daarna nog werd nog eens 2 ha glas in Ens gebouwd. Daar komt nu dus 2, 5 ha bij.



De teler is gespecialiseerd in de teelt van hortensia. Om blauwe hortensia's te krijgen worden de roze soorten geblauwd, d.w.z. ze krijgen een dosis kali-aluin toegediend. Naast de hortensia’s, die zo’n 95% van de teelt beslaan, wordt onder andere poinsettia's, cyclamen en perkgoed gekweekt. Bovendien heeft men een eigen winkel in gebruik, alwaar de zelf gekweekte planten, samen met een wekelijks wisselend en seizoensgebonden ingekocht assortiment aan kamerplanten en tuinplanten, verkocht worden



Gakon Horticultural Projects is aannemer van de kas. De grondwerkzaamheden zijn gestart en begin volgend jaar kan de bouw beginnen.

Luiten Greenhouses is aannemer van het scherm. Ze zullen hier drie nieuwe scherminstallaties, rol- en twingevels monteren.

Voor meer informatie:
Gakon
Klopperman 60
2292 JH Wateringen
T: 0174-225700
F: 0174-225701
www.gakon.nl

Voor meer informatie:
Luiten Greenhouses
Kijckerweg 95
2678 AC De Lier
T: +31 (0)174-624486
E: info@luiten-greenhouses.com
www.luiten-greenhouses.com

Kwekerij Stadsweiden
Rietmeen 1-7
3844 HM Harderwijk
T: 0341 - 413218
F: 0341 - 433423
E: info@kwekerij-stadsweiden.nl
www.kwekerij-stadsweiden.nl


Publicatiedatum: